Måndag

Jaha, igår fick min router spel! Jag får inte nån internet till mina datorer

Istället för att deppa över routern så försökte jag få igång mitt nya modem, förvisso är det ju gammalt nu men oanvänt. Kopplar in det och så står det i manualen att man ska gå till 192.168.1.1 och logga in med admin/admin. Det går fint!! Sedan ska man aktivera tjänsten genom att skriva in användarnamn för aktivering och lösenord för aktivering som återfinns i välkomstbrevet som följde med startboxen. Startboxen måste ju vara modemet eftersom det är det enda jag fått från bredbandsbolaget, förutom räkningar då. Jag letar som en tok bland alla papper som låg i kartongen men inte faan finns det nåt sånt. Då ringer jag till bbb, jag hittade telefonnumret på ett av alla papper som fanns, där får jag beskedet att man kan inte ringa till bbb från mobil!!! AAAAAARRRRRRGGGGGGHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!! Så småningom så hittar jag ett annat nummer som man tydligen ska kunna ringa till även fast man ringer från mobil men då har de öppet alla dagar 8-22, självklart så ringde jag ungefär en kvart över tio

Idag har jag allafall ringt till dlinksupporten. Tjejen jag fick prata med säger att jag ska sätta mig vid en dator som är kopplad till routern på sladd och då gör jag det. Jag kommer inte in i routern men ser efter ett tag att routern inte är igång så jag startar den. Öppnar maxthon och går in i routern, samtidigt ser jag att jag har internet Inte ett dugg pinsamt Snacka om att jag kände mig som en blåst brud liksom!!!! Sen så säger allafall supporttjejen att jag ska ändra på lite grejer i routern som kan göra att det funkar bättre eftersom jag har fast ip. Peppar, peppar, det funkar fortfarande.

Det dumma är att supporttjejen säger att om jag använder adaware, spybot och liknande så kan det blockera routern????? Va???? Jag har kört alla dessa program hela tiden och routern har ju funkat fint i flera år. Jaja, jag får väl ha alla spyware kvar i datorn istället då.

Sen ringde jag bredbandsbolaget, från mobilen. Efter låååång tid och mycket tryckande kom jag fram till teknisk support. Killen jag fick prata med kunde inte nåt om modemet som jag har och hade aldrig ens sett ett sånt. Efter att pratat med honom i en halvtimme och fortfarande inte fått nåt namn och lösen som jag behöver så går han och ska hämta nån annan, fem minuter går och det är tyst i luren så då la jag på. Det blev liksom för mycket kände jag.

Balkongdörrsdroppen övergick från att droppa mycket på ett ställe till att droppa massor på tre ställen igår. Va faan gör man????

Imorse vaknade jag av att sängen vibrerade!! Arbete har tydligen börjat för nånstans pågår bilning. Det ringde på dörren och där stod han som var här vid förra droppet. Han skulle kolla om det läckte i mina garderober Hjälp tänkte jag, om det läcker där så måste ju garderoberna tömmas och det pallar jag inte med. Som tur var så droppade det inte där. Sen visade jag honom balkondörren och skafferiet. Jag berättade vad jourkillen sagt om att det var samma läcka, han höll inte med och sa att de nu stängt av elementen i tron om att det läcker där nånstans. Jag och MrT kanske inte hade så fel ändå. Dumma joursnubben!!!!

föregående dag
nästa dag


© Luran 2006