Fredag

Idag anlände min syster och Iza. Trevligt men samtidigt lite jobbigt eftersom Iza inte förstår att ta det lugnt för ens två sekunder.

Så här ser Iza ut!

Mamma hade varit nere i källaren och sett att det fanns potatis så till mat fick vi potatismos och stekt falukorv. Jättegott! Den här norrlandspotatisen är så himla god och om man inte smakat så begriper man nog inte skillnaden men den är bättre än färskpotatis hemma i Sthlm. Så nu blir det potatis måååånga dagar, till skillnad från hemma där jag typ äter potatis en gång i halvåret.

Lite senare så åkte vi på fika tvärs över sjön. Jag tog med lite tvätt och fick en maskin tvättad, det är ju lite besvärligt när man ska tvätta munkjackor och andra stora och lite tjockare plagg för hand. Eller själva tvättningen går väl bra, det är sköljning och urvridning som är svårt när kläderna är större än t-shirtar.

Vi hade med fikabröd, vaniljbullarna jag bakade häromdan, och jag fick godkänt Syrran och Iza stannade dock hemma på gården eftersom det finns en hund även där vi fikade, men det går nog över så att dom följer med sen.
Receptet på vaniljbullarna finns på receptsidan!

föregående dag
nästa dag


© Luran 2006