Söndag

Seg idag!

Imorse lyckades jag somna vid ungefär halv åtta och gick inte upp förräns halv tolv. Inte poppis hos Mamma som tycker att man inte kan sova bort halva dan. När jag satt och fikade så knackade det på dörren och in kom KjellI och BI. De hade med sig vinbärsgelé, BI var här för några dagar sen och plockade vinbären från buskarna. Jag hade faktiskt tänkt att ringa till dom för att höra om de ville komma på middag så nu slapp jag ju ringa och dessutom så ville herrskapet ha lite grillat.

När jag vaknat till så började jag skura golvet i tvrummet. Det är ju liksom inte som att skura golv hemma för det är trägolv som varken är slipat eller nåt, dessutom inte skurat på typ 40 år. Det gick väl sådär, jobbigt som bara den att ha ont i tassarna när man ska vrida ur skurtrasan liksom. Det syns allafall hur långt jag skurat Imorron hoppas jag att jag orkar fortsätta en bit till.

Imorron kommer syrran hit också, med lånehunden Iza. Jag hoppas att det kanske blir lite lättare då med att få till tvrummet, syrran är ju mer som jag och inte sådär kinkig som Mamma kan vara när det gäller att flytta runt möbler och greja.

Framemot kvällningen så kom Teddy in på gården och undrade om vi ville ha fisk för han hade varit och fiskat och fått en hel del. Han var lite frusen och ville inte göra upp fisken och åkte runt och gav bort den istället. Vi har ju som vanligt proppfullt i frysen så jag var tvungen att tacka nej Såhär i efterhand så skulle jag ju självklart sagt att jag kunde hjälpt honom med att ta hand om fisken så länge jag inte behövde ha den i frysen. Men, men, nästa gång, då ska jag säga det

Jag ska försöka sova ikväll, jag har tagit både proppisar och stillisar och hoppas på att få sova inatt. Det blir ju så jobbigt när man är här om dygnet blir fel och Mamma tycker man är slö som ligger hela dagarna. Dessutom så kommer snickarn imorronbitti och han startar ju direkt att såga ut fönster och spika i nya så då blir det ju inte nån lugn och ro direkt. Men det blir sååå bra med fönsterna att det inte gör nåt att han stökar runt, jag tror att Pappa ser att det blir fint även om han var missnöjd med fönsterna och inte ville att vi skulle ha dom.

Å jaa, jag kom ihåg att gratulera min systerson på födelsedagen

föregående dag
nästa dag


© Luran 2006