Fredag

Idag skulle snickarn komma hit, tidigt alltså, vi snackar strax efter sju. Tio över sju så ringer han och säger att han inte kan komma. Jag hade ju gått upp och klätt mig bara för att han skulle dyka upp liksom. Dessutom så när han ringde igår så var det panik med att jobbet i min lägenhet ska göras, så nu ska han komma måndag morron. Jag börjar faktiskt tvivla på att jag nånsin kommer att få mitt skafferi och köksskåp fixade.

Jag ska försöka ta mig till MVC idag, öppet mellan 8-9.

Igår så kände jag att det nog är en liten förkylning på gång. Ont i huvudet och kroppen, trött och hängig. Idag så känns det allafall bättre. Hoppas att det var en tillfällig svacka.

Igår så hände nåt lite halvkonstigt. Det ringde på dörren, men jag öppnar ju inte som vanligt. Sen kom det in en bilnyckel i brevlådan Samma märke som min bil men jag jämförde med min egen nyckel och den ser inte alls likadan ut. Personen som stoppade in nyckeln i min brevlåda har alltså gjort sig besväret att ta reda på vart jag bor i tron att det är min nyckel, men kan alltså inte ha provat den i Cajan eftersom den ser annorlunda ut. Vad ska jag nu göra med nyckeln då??? Ska jag prova i bilarna på min parkering och lägga den på den bil den passar i, eller lämna till länsman? Mindre strul om jag provar i bilarna men då kan jag ju säkerligen bli misstänkt för att jag håller på med olagligheter. Sätta lapp i porten verkar ju lite dumt eftersom folk kan bo nån helt annanstans än här och ändå ha parkering här, jag blev ju erbjuden garage på helt andra sidan av centrum liksom. Det värsta är väl att jag nu kommer bli helt nojjig med att hålla reda på mina bilnycklar, tänk om jag tappar en och den läggs i nån helt annans brevlåda liksom

För att få lite idéer om detta så ringde jag syrran och vi kom på att jag ringer till min egen polis, Polisen alltså. Ringde upp Polisen och han sa att antingen så sätter jag upp nyckeln i porten så att bilen kan bli stulen med nyckel, eller så sätter jag upp lappar själv, eller så lämnar jag in den till värden, eller så lämnar jag den till polisens hittegods. Nyckeln i porten går bort direkt. Det lutar åt att lämna till värden, närmaste polisstation ligger ju så pass långt bort liksom.
Tänk att en människas godhet kan ställa till så mycket för en annan liksom. Människan som stoppade den i min brevlåda tror ju helt säkert att den har gjort rätt och så blev det så fel.

Dagens Jonil: Åsikter är som armhålor. Alla har dem men inte alla vill ha dina.



citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"Ögonen på gamla människor blir ofta dåliga med åren. Det kan vara hinnorna som blir sneda eller hornen som blir närsynta."
Stig, 7 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2006