Torsdag

Igår så pratade jag med Edna. Vi har inte pratat sen i somras nångång så det tog lite tid. Som vanligt så har vi inte fikat än, men nu bestämde vi att nästa vecka, då. Vi får se hur det går med fikat men jag vill verkligen. Mary skulle också vara med och fika och henne har jag inte pratat med på år och dar. Det är så svårt att träffas när dessa människor bor så långt bort och nu när det börjat falla snö så beror det ju lite på väglaget om jag kommer iväg.

H och jag tog oss till den välsorterade Ica-affären igår. Mååånga burkar pantade vi!

Det tog en jädra tid för H i duschen och jag hann med massor under tiden: sticka ett par skaft till innestrumps, sy på lappar på färdiga saker och få på plastpluttar. Tyvärr gick kameran inte så bra så jag har bara en bild på innestrumps på shoppen Men det kommer fler bilder, hoppas verkligen att jag hinner det till jul
H skulle göra sån där god spätta med champinjoncreme och svart kaviar. Jag blev så sugen på nåt gott så jag köpte sprödbakad torskfilé och remouladsås. Det har inte jag ätit på flera år. Jättegott!!

När jag sitter och avnjuter min middag så ringer syrran. Då har Izas "halvbror" tagit bilen när han skulle till Farsta men inte kommit längre än centrum när han upptäckte att det var halt ute. Bilen hade sommardäck. Izas matte och husse är i Thailand och pojkarna är hemma själva. Mammas bil kan ju inte stå i centrum i flera dagar, det brukar vara stor risk för inbrott i bilarna där, så den måste hem. Alex och kompis är i Farsta och äter och ska bara ta bussen till centrum, bara det att alla bussar i hela Stockholms län är inställda på grund av snövädret. De får ta tuben via Gullmars, en himla omväg. Medans grabbarna är på t-banan så skjutsar vi hem Iza för vi insåg ju det att det här med att få hem en bil på sommardäck inte kommer gå på en kafferast. Sen åker vi upp till centrum för att hämta bilen. Syrran är ju förberedd med vinterhjul och vi skrattar gott åt alla som snurrar runt och inte kommer nånstans. Vi försöker först åt ena hållet från parkeringen och det går väl sådär halvdåligt, killen har inte haft körkort så många år och det luktar lite bränt gummi. Andra hållet går lite bättre. Det går fint ända ner till Vivo där han fastnar i svängen. Men, ett extravarv på Vivoparkeringen för att få fart gör susen och han klarar det lilla lutet vid svängen. Efter detta gick det finfint hela vägen, lite långsamt men hur säkert som helst

Sen åkte vi hem till lilla Mamma, jag hade ju min snöspade till bilen där. Bäst att vara förberedd!
Mitt upp i allt detta med bil och halka så hittar jag ett trafiklyse, sånt där rött, gult och grönt alltså. Jag kunde inte motstå det för det låg på backen bredvid stolpen och var inte speciellt demolerat. Så nu har jag ett rödljus i hallen, jag kan ju säga att det är rätt stort när det står där. Inte alls som när man ser det när man är ute i trafiken!
Hoppas att någon lärt sig nåt av detta!! Nästa år så tror jag nog att vinterhjulen kommer på i augusti

Dagens Jonil: .åp lef rä ted nogö anid arav etsåm teD .tu jeko ted res nårfiräH ...mmmHcitat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"Näsan är egentligen en muskel som man andas med. Men den kan också användas till att frakta snor i."
Emil, 6 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2006