Tisdag

Det här med försäkringsbolag alltså. Den där killen skulle ju ringa upp mig. När han inte ringt upp på över en timme så ringde jag igen. Då går det inte att ens komma fram till byggskador Helt galet! Så småningom så fick jag ställa mig i kö, det är ju tur att man har högtalare på telefonen.

Eftersom det gäller en fuktskada så blir man ju lite orolig att det blir värre om det bara står. Dom måste ju ställa dit sån där fläkt så det torkar! Och jag kan ju för mitt liv inte förstå varför det ska ta flera timmar att fråga en kollega om hur man gör. Dålig väntmusik hade dom också
Så småningom så kom jag i allafall fram. Då är det den här Danne som svarar. Han säger att mitt ärende är klart och att han har alla papper framför sig Han skulle ju ringa upp mig!!! Nää, då har han inte hunnit det för att det ringer så mycket, va!!! Jag hade ju redan ringt och borde väl då vara före dom som ringer senare!!! Jag blev så jädra upprörd! Danne sa att han hade kontaktat byggfirman som ska titta på vår källare och att de från byggfirman kommer att ringa mig. Bra sa jag. Då säger Danne att dom kommer kontakta mig inom 24 timmar Va fasen!! Fukten lär ju liksom inte försvinna av sig själv och den sugs ju in mer ju längre det står, jag vill ha dit byggfläkt på en gång så att det torkar så fort som möjligt!! Inte heller kunde jag ringa byggfirman själv, helt galet ju! Vore det inte bättre om jag ringde dit och fick prata med dom i direktkontakt? Som syrran sa, tänk vad mycket konstigt det kan bli när det är fler inblandade. Som exempel sa hon viskningsleken, där kan man ju skicka iväg röda hallon är goda och få tillbaka att bananer är blå! Lite trött blev jag på detta igår.

På eftermiddagen ringde allafall den där byggkillen. Det hade ju blivit fel, han trodde att han skulle göra en besiktning som han inte skulle hinna igår. När han fick reda på läget så åkte han dit med en avfuktargreja. Det är ju så mycket lättare när man får prata direkt med människan som ska utföra arbetet. Han fick en fin vägbeskrivning, han var på ett bra ställe och bara en sväng som jag behövde berätta om i stort sett. När han var vid den svängen så ringde han, för säkerhets skull och frågade om han var rätt. Det var han, jag fick prata med honom ända tills han var framme så att han skulle vara helt säker på att komma rätt, självklart kom grabben rätt

Han tittade runt lite och ställde in fläkt. Han tyckte att det var förjäkligt av försäkringsbolaget att dom inte ordnat dit en fläkt när jag ringde i lördags, och det tycker jag också. Två dygn extra med fukt är ganska länge, något som försäkringsbolagsjouren tydligen inte har förstått.
Nu kan man allafall andas ut lite. Inte så mycket annat än att vänta på att det torkar nu och det kan ju ta flera månader, har för mig att fläktarna här, när grannen hade läcka, stod i två månader.


Ingen Jonil idag men väl en kylskåpsmagnet som sitter hemma hos JPH: Kloka människor talar om idéer! Medelmåttiga människor talar om saker! Dåliga människor talar om andra människor!



citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"Gud heter egentligen den allmänpraktiserande härskaren i himlen och på jorden. Han bestämmer allt, hela tiden. Förr i tiden hette Gud Liemannen"
Thomas, 8 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2006