Söndag

Igår kom syrran på att hon skulle köpa ny tv. JPH dissade idén direkt med kommentaren att lördagar, och speciellt lördagen innan jul är inte så lämpliga tvköpardagar. Oj vad fel han hade. Vi åkte till Länna. Gick och kollade tv, kom på att vi kan inte köpa tv först och ha den i bilen medans vi går på Eko, går på Eko och där är det inte mycket folk och ingen kö i kassan, tar med bilen och det finns parkering precis utanför tvaffären, går in och blir lite fundersamma vilken kartong vi ska ha, frågar en kille som har tid direkt, går till kassan och åker hem. Det är på lördagar, speciellt lördagen innan jul man ska handla!!

När vi kommer hem till syrran så ser jag ju en vgakontakt på baksidan av tvn och säger att hon nu kan koppla in datorn i tvn om hon vill. Hon ville det. Fick störta iväg till Classe och köpa trådlöst tangentbord och mus, så att hon kan sitta i soffan och surfa. Denna investering på tangentbord och mus är syrrans första inköp av datasaker, i hela livet

Inte heller på Classe var det mycket folk och inte nån kö att tala om i kassan.

Kopplar in tvn, vi skulle ju se Emil. Bilden är letterbox, sån där med svart rand uppe och nere. Syrran är jäkligt bestämd och säger att det är så när man tittar genom boxen. Min syrra kan vara VÄLDIGT bestämd. Så vi tittar på liten bild med svarta kanter, det blir ju så genom digitalboxen när man har comhem. Efter ungefär en halvtimme så har jag irriterat mig tillräckligt på svarta kanter och trycker meny på boxens fjärr. Men alltså, syrran har den inställd på 4:3 I ungefär tre år så har hon bara tagit förgivet att det blir svarta kanter när man kollar genom boxen, helt galet ju!!! Jag ändrade till 16:9 och syrran blev grymt impad av att ha tvbild över hela skärmen.

Sen så märkte vi att Emil fått flytta sig för att det var hockey Jag tycker det är förjäkligt när sport går före allt annat, speciellt när det är barnprogram som drabbas.

Tyvärr så saknades en sladd, en sladd för ljud från datorn till surroundljudet. Syrran trodde att Madeluttans man hade många bra sladdar så jag ringer honom. Syrran och Madeluttan bor fem minuters gångtid från varann. Han hade sladdar men han visste inte var så jag frågar om han har några datorhögtalare över, det har han. Vi bestämmer att vi ska gå över och låna dessa, vi ska bara invänta Iza och hennes matte som ändå ska på prommis.

Strax därefter så anländer Iza med tillhörande matte. Kollar in tvn och surrar lite och sen så går vi mot Fortet.

På Fortet fick vi en öl ur sån där Draught Master. Det var gott! Men den var bra stor tyckte jag. Jag vill ju ha en sån men blev nu lite tveksam. Får se hur det blir framöver.

Sen tog vi högtalarna och gick tillbaka till syrran. Hur dåligt ljud som helst, men det lät allafall.

Idag blir det färd till Classe igen, sladdinköp. Syrran ska ha ljudsladd mellan dator och resten och jag ska ha en vga-sladd. Jag fick med mig syrrans lilla plattskärm hem igår eftersom hon inte behöver den längre Jag var nästan helt säker på att jag behövde en sån redan igår, nu har jag kollat och jaa, det är det jag behöver.



citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"För att det ska bli barn måste pappan spruta massvis av baciller in i mamman ägg. Ägget är stort som ett gåsägg. Sedan slåss tjejbacillerna med killbacillerna. Och om tjejerna vinner blir det en flickbaby."
Julie, 6 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2006