Torsdag

Idag har jag varit på den roligaste besiktningen jag nånsin varit på. Det brukar ju annars vara en av årets ångestdagar det här med besiktning. Det var hojen som skulle dit. Jag följde med.

Först så var det bara lite väntan. Sen när jag kommer in så kommer besiktningskillen och tar hjälmen som jag hade på handleden, han tyckte att jag behövde lite hjälp. Jag fick höra massor om motorcyklar medans han höll på och titta. Han hade en kille som hjälp där också, när lyset kollas så kan inte hojen stå på stödet utan måste vara rak. Killen tittade på mig och frågade om han fick sitta på hojen Han fick det och såg sååå lycklig ut!

Sen när besiktningskillen ska provköra så säger han att jag borde ju byta rör på den. Ja, jag har andra hemma sa jag. Jag sa också att jag inte kan ha dom på besiktningen och att jag skäms lite att åka på en symaskin. Han körde runt och när han kom tillbaka sa han: Jo, det är allt lite Singervarning på den här nu.

Det hela slutade med att jag åkte hem och böt rör och sen åkte tillbaka och visade hur det såg ut. Han provmätte ljudet och jag klarade mig med bred marginal! 103db är gränsen och min lät ju bara 99!

Jag har alltså i alla år bytt rör helt i onödan inför besiktningarna!!!

Efter besiktningen så skulle jag och Mamma till sopen med lite skit. När jag kom tillbaka från andra svängen på besiktningen så stod Mamma och dammsög i boden, trodde jag. Hon hade dammsugit och hållit på och bränna upp hela boden!! När hon höll på att dammsuga bland gräsklippare och bensindunkar så smällde dammsugarn till och det slog ut lågor ur den!!

Allt gick bra och det måste ha varit ett tecken på att vår gamla grovdammsugare ville till sista vilan på sopen!

Efter sopen så fick vi, jag, syrran och Mamma, sillmiddag! Jättegottigt! Så nu är jag proppmätt, igen!

Det har varit en bra dag idag. Mycket skratt! En väldigt bra sak har också hänt! MrT har fått fast anställning!!! Woohoo!!! Så nu har jag tagit fram kött till på lördag, vi ska grilla då. Imorron ska han och grannen ut och dricka öl, bara för att han kan det nu när han fått sin första lön på evigheter och dessutom kommer att fortsätta med att få lön från sitt fasta jobb.

Nu ska jag tvätta håret och packa in det. Jag känner på mig att Missan skulle vara ganska missnöjd med mitt hår just nu, all sol har tagit hårt på håret. På landet ligger inte inpackning av håret så högt på priolistan liksom.



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"I Kina har de sneda ögon. De ser likadana ut. Genom sneda ögon blir världen lite smalare."
Albert, 8 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2006