Tisdag

Sovandet har inte alls fortsatt lika bra. Två timmar i natt liksom. Inte verkar det dimpa ner sovisar i brevlådan heller så det blir lite spännande att se hur det här går.

Nu ikväll blev vi bjudna på lite fest hos grannen. Nyrökt öring och vin. Som Vippen skulle säga: full_au_sortguld.zip Fast inte fullt så illa.

Nyrökt fisk som tas direkt ur röken och äts är bland det godaste man kan äta. Det spelar nästan ingen roll vad det är för fisk. Detta under förutsättning att man äter fisk dårå.

Jättegott att äta och dricka och jättetrevligt sällskap! Kan det bli bättre? Dessutom serverades det mitt ute i skogen och det gör att det hela blev ännu bättre! Såhär fint hade vi det:

När vi satt där och myste så kom meddelande från syrran. Hon och Madeluttan hade tydligen plockat svamp och var stolta över skörden, här är bilden jag fick:

Grannen såg bilden och tyckte då att vi skulle kontra med vår rökta fisk. Syrran fick följande som svar:

Syrran ringde upp på rotmos och frågade vad vi egentligen gjorde. Samtalet blev mest mellan syrran och grannen.

Lite senare fick jag reda på att syrran inte har semester förräns i augusti. Jag måste ju ha upp Cajan på nåt sätt. Då kommer jag på den enormt fiffiga idén att MrT nog behöver ha lite ledigt i slutet av månaden. Så jag ringde upp honom. Tyvärr så tyckte inte han att det var en lika bra idé som jag tyckte.

Jag hade tänkt att MrT kunde komma hit med Cajan och sen åka med oss hem. Jag har trots allt tre veckor på mig att tjata så man vet aldrig hur det slutar

I och för sig så förstår jag honom. Han har nytt jobb och ingen betald semester och samtidigt så har dom tydligen jättemycket att göra på jobbet också. Men, jag ska försöka tjata lite till. En långhelgsledighet behöver han nog, det tror både jag och Mamma.

Det roligaste med att vi hamnade på fest var ju faktiskt att jag tidigare på kvällen undrade om vi skulle åka till Greta och titta på Allsång På Skansen och Mamma sa att hon inte orkade.

Allsången besöktes av Mammas favoriter Kalle och Bengan. Dessutom var Måns där!!! Till min förvåning så var Måns en riktigt duktig allsångsledare, det hade jag aldrig trott.

Sammanfattning av dagen:

Sånt här händer aldrig hemma!



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"I skolan ska barnen lära sig saker som de får användning för när de ska hitta ett jobb som de kanske inte trivs med. Själva skoltiden går ganska fort, den tar bara tjugo år."
Xavier, 8 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2006