Fredag

Mitt filmtittande har fortsatt utan att datorn ställt till problem. Bourne Ultimatum och HotFuzz har jag sett nu. Eftersom jag inte blev alls impad av Popcorn och nu inte heller av HotFuzz så tror jag att det är så att jag nog inte gillar engelska filmer så mycket. Bourne höll i allafall stilen tyckte jag. Men, fortfarande så vill jag se en riktigt bra film.

Fredrik och gänget är på gång igen. Nu ska sjukpenningen sänkas och man ska bli tvingad att söka nytt jobb efter 6 månaders sjukskrivning. Härreguuud!!! Jag kan bara prata av min egen erfarenhet, när jag varit sjukskriven i 6 månader var det inte en suck att jag ens skulle kunnat söka nytt jobb!

Jag tror inte att Fredrik vet vad det innebär att vara sjukskriven och inte kunna jobba. För mig har det inneburit, rent ekonomiskt, en smärre katastrof. Min buffert är helt slut och när det kommer oväntade utgifter blir det havregrynsgröt. Att behöva kämpa med ekonomin samtidigt som man är sjuk påverkar inte till det bättre, i allafall inte för mig.

Det som var bra i förslaget var någon slags rehabiliteringsgaranti, jag hängde inte med riktigt. Hur som helst, jag har velat ha någon form av rehab hela tiden, det enda jag fått är en slags hjälp-att-söka-jobb-grej. Det var bra förutom att efter en utvärderingsmånad så bedömdes det att jag var för sjuk för att arbetspröva och då fick man minsann inte fortsätta på rehabgrejen. När jag gick där så mådde jag faktiskt mycket bättre än jag gjort på flera år, synd att jag inte fick fortsätta.

En sak som komplicerar det hela för mig är att jag är ju sjuk för att jag har utmattningsdepression och sömnstörning. Sen är det ju som så att jag har jäkligt ont i axlar och händer, det kommer aldrig med liksom. På grund av att min vårdcentral är så himla puckad så orkar jag inte i dagsläget gå dit för att söka hjälp för tassarna. Även fast jag inte orkar det så har jag ont, hur förklarar man det för dumma f-kassan och Fredrik?

Jag var helt upprörd efter Rapport igår. MrT fick som vanligt ta all min upprördhet och lyckades faktiskt lugna ner mig lite. Det är helt sjukt hur sånt här påverkar mig egentligen, men jag tänker inte bara på mig utan på alla andra som har mycket värre sjukdomar, hur ska dom fixa att söka jobb och allt???? Alltså, sjukskrivna kommer fasen drivas till att bilda kollektiv för att över huvud taget ha råd att bo, det är helt galet ju!!!

Och jaa, jag kom ihåg Heroes igår!!



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"Vuxna har lärt sig att ta sig samman. De är kloka och ologiska."
Alexander, 7 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2007