Lördag

Igår så var det hela 4 år sedan min Pappa dog, det känns inte alls så länge. Syrran ringde och frågade om jag skulle med att hälsa på Pappa och tända ljus, det skulle jag ju. Ringde Mamma för att fråga om hon skulle med, det skulle hon inte. Sen så sa Mamma att hon minsann redan hälsat på Pappa så då blev jag lugn igen.

Efter Pappabesöket så åkte vi och handlade på självscanningsaffären. Där lurade syrran mig att köpa Ica-chips. Motiveringen att de var billigare blev istället dyrare, efter fem chips så hamnade hela påsen i sopen och dipen blev pastasås. Tur att jag köpte vanliga Estrella chips också! Anledningen till chipshandlingen är att i min almanacka så nämndes chips och MrTs favvischipsådip har inte ändrat sig på 15 år så jag köpte hans favvisar i tron att kunna impa honom idag efter soprumsfarande.

Natten blev inte riktigt som jag tänkt. Klockan fyra i morse ringde MrT! Han hade kommit fel på t-banan och frågade om han kunde komma hit. Jag valde då mellan att han skulle komma hit och vara lite halvjobbig eller att jag skulle skicka hem honom och inte få tag på honom på hela dagen idag. Till slut så valde jag alternativ ett eftersom jag väldigt gärna ville ha ner allt som står i hallen till soprummet och trodde det skulle bli lättare om han var här redan från början.

Efter denna chockväckning så kunde jag självklart inte somna, låg vaken till halv nio och vaknade sen nio. Jag hade ställt klockan på 09:40 för att gå upp till Melodikrysset, halv tio ungefär så slocknade jag och blev skitarg när klockan pep. Inte gick jag upp heller. Kom upp vid elva istället och då sov T som en jäkla puff! Halv ett försökte jag väcka honom, han sa att han mådde bra vilket jag tyckte var jäkligt orättvist när det borde vara jag som var fräsch som en nyponros och han borde vara ett vrak efter gårdagens Engelenbesök.

Sen blev det som jag befarat, ungefär halva dan gick innan vi kom igång med att gå till soprummet. Först så väntade vi på att det skulle bli ljust, men det blev det aldrig. Sen så väntade jag på orken att ta en dusch. Tog min lilla dusch och förberedde mig med att spänna fast en kartong på min lilla pirra/ölkärra. Efter det var jag lika svettig igen! Men som JPH sa, frächare med ny svett.

Allt gick inte att få med i en vända till soprummet tyvärr, så hurts och piedistal med grön växt på är kvar. Planen var nämligen soprum, Classe, Ica, hem och då blev det som inte gick att ta i första vändan kvar till morrondagen.

Jag hittade allt jag behövde på Classe! Och det blev nästan exakt helt rätt med handlingen, en förlängningssladd missades bara. Sen åkte vi på Ica och inhandlade lök eftersom jag glömde det igår. Passade på att fylla förrådet med cola också. När vi kom till kassan så fick jag avstämning, vilken tur när jag handlat så lite!

När vi kom hem så var det elfixning och matlagning. Jag lyckades skära upp ena lillfingret så T fick hacka lök till maten. Baconpasta var det som stod på menyn! Smarrigt!

Trots skadan så lyckades jag byta kontakter på två lampor.Bytte alla timers och det enda som är ojordat kvar på tvsidan i rummet är nu fördelningskontakten i väggen, men jag orkade inte stänga av allt i tvhyllan för att byta den, såg film med surroundljudet på och jag hade nästan glömt hur bra det är med ljud!!!



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"De första som kom till Kina arbetade så de såg i kors. Att de sedan blev lite sneda i ögonen måste man förstå."
Anton, 9 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008