Fredag

Vårt köksgolv är klart! Det är superfint!!! Även fast det är jättefint så känns det lite fel, korkmattan som låg där innan har varit där ALLTID!!! Jäjä, det blir nog lätt att vänja om sig till att tycka att detta golv är det enda rätta!

Guuud vad jag virkar!!! Rutorna har blivit tio stycken!

Trots denna virkmani så har jag hunnit med att göra något som jag aldrig gjort förut. När jag pratade med MrT så fick han gissa vad det var jag gjort, han chansade på stavhopp men det var fel. Idag gav jag mig på att byta knivar på gräsklipparen! Det trista är ju att T inte ens blir förvånad över att jag gett mig på det.

Knivarna är fyra till antalet och varje kniv sitter med två skruvar, en stor och tjock för att den ska sitta fast och så en som är lite mindre för att hålla styrsel på den. KI säger att de små skruven är till för att köra av och det har jag gjort massor med gånger. Först när jag öppnar paketet med de nya knivarna så tror jag att det är fel sort, men såg snabbt att även biten som knivarna sitter på var med i leveransen.

Jag har denna gång inte packat med mig några verktyg över huvud taget så jag åkte till KI för att låna. Åker därifrån med fyra nycklar som passar, jag tog med mig nya knivarna som mått.

Kommer hem och börjar skruva. Först håller jag på att få ett bryt över att jag inte fick bort hela biten som knivarna sitter på. Sen så övergår jag till plan B, skruva loss bara knivarna. På ena sidan så går det fint och två nya knivar kommer på plats. Rökpaus. Varmt. Hämtar en öl. Börjar med andra sidan.

De två stora skruvarna har jag tydligen använt när jag kör på stenar så där går hylsnycklarna knappt på. Efter en lång stunds pillande och efter halva ölen så får jag till slut loss skruvjäklarna. Nu börjar problemet. De två småskruvarna på den här sidan har, efter att jag kört av dem, blivit ersatta av skruvar modell mindre. Nycklarna passar inte!!!

Försöker få loss dem med hjälp av två tänger. Inser min begränsning och avbryter det försöket innan skruvskallarna blir helt runda. Tar bilen, som Mamma håller på att tvätta, och åker ännu en gång ner till KI för att låna en passande nyckel. Som tur var så hittade jag en lös sån där liten skruv som jag tog med som mått för att få rätt storlek på nyckeln.

Väl hemma igen så ställer jag tillbaka bilen för tvätt och sen ger jag mig på extrasmåa skruvarna. Alltså, undertill på en gräsklippare blir det väldigt smutsigt och det fastnar massor med gräsklipp, gräsklippet blir nästan som cement efter några år märkte jag. Sopade i mig andra halvan av ölen och genast så gick det hela bättre och nycklarna gick på skruven!

Nu håller vi alla tummarna för att jag har satt knivarna åt rätt håll och att jag dragit fast alla skruvar tillräckligt!!!!

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"När man fryser blir huden rund."
Magnus, 5 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008