Onsdag

Jahaja, jag har glömt en bemärkelsedag.

Grattis i efterskott Lund!!!

Här på landet så duschar man med vattenkannan och varmvatten får man ur tre kastruller som står på vedspisen. Senaste dagarna har jag haft lite halvbesvär med duschningen, först blev det stopp i strilen och sen rasslade det i samma stril. Det visade sig att nån form av flagor lossnar från kastrullerna. För att avhjälpa det så kan man tydligen göra rent kastrullerna med hjälp av rabarber, nån syra som avges från såna som är bra.

Som tur är så vet jag att det växer rabarber hos Farmor Bonde så jag ringde och frågade om jag kunde få några och det kunde jag. Efter middagen så åkte vi iväg. När vi kom fram så började det regna, vad annars när jägarna är kvar liksom , och jag bad Mamma att hämta mina gummistövlar i bagageluckan på bilen. Hon gick och tittade och märkte då att mina stövlar inte alls låg i bilen utan istället stod hemma i stallet.

Det fanns lånestövlar så att jag kunde ta mig torrskodd till rabarberodlingen.

När rabarberna var inpackade i bilen så gick vi in och fikade lite. Vi fick smaka på getmessmör och en ost som hette Hardda, det betyder hälften och osten var randig, hälften gjord på getmjölk och hälften på komjölk. Jag som är rätt så kräsen på ost var lite tveksam men osten var god. Farmor Bonde sa att den blir bättre när den lagrats men jag tror att det var tur att jag fick smaka den nu, jag gillar mild ost och inte sån som svider i tandköttet.

När vi kom hem så förberedde jag mig inför morrondagen genom att knöla ner rabarber i kastrullerna på spisen. Jag tog hela biten, både den man äter och så stora bladet och hoppas att det blir bra. Vattnet i kastrullerna var fortfarande lite varmt och en angenäm doft av rabarber spred sig i köket.

Nu ska jag göra ett nytt försök med filmen som jag somnade ifrån igår.

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"Om vi inte hade haft huden skulle köttet ha torkat, så där som man gjorde förr i tiden för att spara maten."
Johan, 7 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008