Söndag

Dagen börjar bra med att Mamma och KI drar upp en jädra massa fisk! Jag filéar och stökar.

När allt är klart ska jag, systerson och flickvän åka hemöver. Det går kalasbra, jag behövde bara köra till Sundsvall och sen fick jag prova att sitta i baksätet på Cajan. Baksätet var en helt ny upplevelse och en positiv sådan, betydligt svalare i baksätet än i fram, men 30 grader ute gjorde att det blev helt tillräckligt varmt även i baksätet.

När vi sedan äntligen var hemma så möts jag av en lägenhet som inte är lik den jag lämnade. I hallen så är det kaos, tvättställningen ligger på golvet, säcken med kartonger ligger utvält på golvet. Dessutom så har de tagit ner lampan i hallen och sett till så att jag har fått en ny krok i taket som endast har en kontakt och inte två som den som var förut. Den gamla installerad av elektriker.

Efter denna besvikelse så går jag vidare till matrummet. Där är det jord i hela min bokhylla och en massa typ elgrejs över hela matbordet. Både bord och stolar är runtflyttade. Balkongdörren står på vid gavel, jag stänger alltid den när jag blir borta mer än några timmar, tur att den inte blåst sönder.

För säkerhets skull så har de monterat bort min dimmer till lampan i matrummet och lagt delarna på diskbänken. Dimmern installerad av elektriker.

I vardagsrummet så var hela soffbordet överbelamrat med massa saker. Där stod min fontän, fyra flaskor och två lampor som inte var där när jag åkte eftersom hela bordet var städat då. Förutom alla saker som stod där så var det elskräp och damm överallt.

Jag har inte blommor hemma som tur är utan mest gröna växter. En del sådana var flyttade och ställda i mörkaste delen av hela lägenheten och döda.

Det som skulle göras, enligt brevet jag fått, var byte av kontakterna från ojordat till jordat. Det är inte bara det som är gjort eftersom de har pillat både i takkontakterna och lampknapparna. Kunde de då inte ha upplyst om att de skulle göra mer jobb än bara byta kontakterna?

Helt seriöst, får hantverkare ställa till det på det här sättet??????

Jag behöver väl inte berätta att jag hamnade i en gråtande hög i soffan va?

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"Man kan inte rå för hur man ser ut. Det får Gud ta på sig skulden för."
Hassan, 6 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008