Fredag

Det är bra skönt att vara på landet trots allt! En Mamma som skämmer bort en med att ha kaffet klart när man går upp och grejer.

Imorse så vaknade jag, som vanligt, pinknödig. Här har vi utedass som det är ganska långt till så jag brukar använda en potta för morronpinken. Problem! Efter att ha suttit många timmar på tåg så var mitt knä inte i bästa kondition så jag kunde inte använda pottan utan fick släpa mig hela vägen till dass. När jag kommit in och lagt mig igen så kom snickarna. Jaja, jag hinner nog sova också.

Efter att ha varit hemma i en månad så har jag massor av gräsklippning framför mig, jösses vad det växer! Idag har jag slagit av ut mot vägen och lite mitt på gården sen ville jag inte mer. Hela baksidan och bort mot vedboden är kvar, får se om jag hinner det innan jag ska åka hem igen.

Snickarna sliter på med bron, som helgjobb så har de sågat till alla brädor till undersidan taket och räknar med att de ska vara målade till efter helgen. Mammas jobb, jag kan inte måla!

Mitt jobb, kapa upp alla spillbitar av brädorna till ved, det blir inte förräns på måndag, snickarn tyckte att sågen han hade här var alldeles för farlig för mig då skyddet för klingan inte fungerade som det skulle. Vila i helgen, eller vila, jag har ju hela jädra gräsmattan!

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"Trädgårdsmästare och bönder är nästan samma sak, bortsett från att trädgårdsmästare sitter på huk på åkern."
Johanna, 6 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008