Torsdag

Men guuud vilken daaag!!!!!

Först så ska jag ringa Mamma för att höra om hon är hemma. Då har jag ingen hemtelefon och börjar undra varför. Det visade sig att jag nu bytt ställe att ringa med. Ett samtal till supporten senare så fick jag veta att det skulle gå igång om en timme.

Iväg till garaget för att starta upp hojen med nya och nyladdade batteriet. Hojen säger klicketiklick och inte nåt mer. Jaha, ringa AVA och fråga om hjälp. Då får jag reda på att jag kan komma dit med hojen och dom ska försöka få igång den.

Ringer bärgare. 1624 spänn kostar det att bärga en hoj. Stenis, bärgaren, kommer och hämtar hojen kör den till AVA. Jag tar bilen till AVA. Samtidigt så kommer sms från en uttråkad Cam som ville bli lite road, jag ringde upp och frågade vars fasen jag skulle börja roa med, telefon eller hoj?

På verkstan säger dom att dom ska göra sitt bästa för att få igång den och ringa mig imorron. Jahapp, hem till Mamma för att berätta läget. På vägen hem till Mamma ringer jag syrran för att säga att jag kanske behöver lite skjuts för att hämta hojen imorron. Hon svarar inte. När jag åker på Huddingevägen så ser jag en hund på en gångbro över vägen, det var Iza i sällskap med syrran. Tutade som fasen!!! Ringde upp igen och då svarade hon äntligen.

När jag kom hem till Mamma sen så pratade vi affärer. Nu ska jag försöka få Mamma att ha banken på internet eftersom hon blivit så duktig på att surfa. Sen så var jag ju tvungen att få lånelöfte också, man vet ju inte vad det här med hojen kan komma att kosta.

Helt slut kommer jag hem och ska kolla om jag kanske kan boka om min besiktningstid på hojen, första lediga tid är i augusti. Det går ju inte, jag måste besikta innan juni är slut. Suck och elände och jag bara orkade inte ringa till bilbesiktningen.

Istället gav jag mig på att kolla om min hemtelefon funkade. Men se där var det inga som helst problem! Internet hade jag också. Kopplade in en router och internet försvann. Startade om allt och inget internet. Resettade routern och inget internet.

Men vet ni? Till sist så fick jag nya bredbandet att fungera med tillgång till internet trots inkopplad router!!! Jaa, jag var tvungen att fråga om hjälp men bara jag ställt frågan så fick jag igång det helt av mig själv. *stolt*

Resultatet av denna dag är att jag är helt slut och huvudontig. Ska precis lägga mig i soffan och bara tvärdö, då ringer telefonen. Killen från AVA. Ett startrelä är det som är trasigt på hojen. Han föreslog att jag skulle åka till Apriliacenter i Haninge och inhandla ett sånt. Jag fixar sa jag. Ringer upp Apriliacenter bara för att få höra att just den här veckan har dom stängt torsdag och fredag.

Killen på AVA skulle försöka hitta ett annat startrelä som han kanske kunde få att passa så att jag åtminstone kan besikta den på måndag. Tyvärr fick jag inte något svar på om något sådant hittades utan det ska jag få veta imorron. Känns som att jag kommer kunna sova underbart bra i natt!

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"För det mesta är det pappan som friar till mamman. För mammorna är inte vana vid det."
Karen, 8 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009