Tisdag

Idag, eller inatt när jag låg vaken, så kom jag på att jag nog skulle batika lite. Två vita tråkiga långärmade t-shirtar.

På förmiddagen så åkte jag iväg och inhandlade färg och salt, bara för att upptäcka att jag hade en hel förpackning salt hemma när jag kom hem. När jag gick i affären så kom jag på att jag kanske skulle ta en sväng med gräsklipparen. Kom på att jag inte hade nyckel hem till Mamma med mig så jag åkte hem för att packa upp varorna och hämta nyckel.

Hemma och uppackad påse så ska jag bara byta till andra skor och sen åka iväg till gräsmattan. Då öppnar sig himlen och jag stannade hemma. Vilken tur att jag inte hann börja med gräsmattan!

Istället så började jag med batikandet. Vilken tid det tog! Jag hade inte hunnit med att både klippa gräs och batika kan jag säga.

Började med att knyta lite och sen så blev det ett rosa färgbad. Sköljde och sen knöt jag lite till och slängde ner tröjorna i ett lila färgbad. Sköljde och knöt ännu mer och tog ett sista färgbad med vinrött.

Efterbehandling och sen några tvättar för att få ut all överskottsfärg. Det gjorde jag mellan de olika färgerna också. Fatta att det tog tid!

Till slut så var det i allafall klart! Såhär blev resultatet:

Det var väldigt svårt att fota i mitt badrum och dessutom är tröjorna blöta på bilderna så att allt lila inte syns. Jaja, en blev bra och en blev jättebra!

Nu blir det lite tv och sen sängen, imorron är det skolan!

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"En bra sak med att vara kär är att om ens bästa kompis inte har någon lust att leka så kan man bara gå och fråga sin kille."
Ann, 7 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009