Lördag

Dagen startade precis som lördagar brukar göra här på landet, nämligen med Melodikrysset! Det löste vi galant och skickar denna veckan in både på nätet och på posten.

Efter kryssandet så gick jag till vedboden och slängde in lite ved. Det går trögt med veden i år, den torkar ju aldrig när det har regnat som det faktiskt har gjort. Men en sådär 50-70 vedträn fick jag nog in allafall.

Affärn på byn stänger ett på lördagar så halv ett åkte vi ner dit och shoppade. Efter den shoppingen så åkte vi till Farmor Bonde och fikade. Vi hade sån himla tur att hon hade mazariner som var supergoda! Farmor Bonde gillar inte mazariner själv så vi fick äta hur mycket vi ville.

På detta sättet så tog turen till affärn tre timmar!

Det hade nog tagit ännu längre tid om vi inte bestämt att det skulle målas på husknutar och röjas på stranden. Vi åkte hem och började skrapa bort lite färg. Jag tappade sugen helt och hållet på allt, blev helt trött igen. De senaste dagarna har jag varit så himla trött, jag misstänker att det kan ha med värmen att göra. Tror kanske att värmen kan påverka min mage också för den vill inte alls vara med nu.

När jag vilat lite, chattat lite och läst lite tidning så begav jag mig ner till stranden utrustad med kratta, vattenflaska och öl.

Projekt röja stranden var betydligt jobbigare än jag tänkt mig. Det är rätt tungt att dra upp grästuvor, de är större och tyngre än man tror när man ser gräset som sticker upp ur sanden. Sen är det nån slags buske som växer där också, enormt långa rötter har den och sprider sig via rötterna. Lååånga rötter som sitter hårt i sanden och aldrig tar slut om de inte går av.

Svetten rann och en halvliter vatten kändes som två halva klunkar ungefär. Tur jag hade öl med också!

Matpaus som följdes av mer strandröjning, denna gång med knäskydd på. Det gick lite lättare då, eller lättare, knät gjorde i allafall inte lika ont.

Strandröjningen följdes av bad! Inte kallt i vattnet och nästan inga irriterande insekter!

Jag tror nästan att jag får ta ett tag med grästuvorna på stranden imorron också!

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"En dålig sak med att vara kär är när man får barn och står och grälar. För då börjar barnen gråta."
Marie, 8 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009