Lördag

Efter mycket letande så hittade jag en bild på min hoj. Såhär i efterhand så hade det nog varit lättare att åka och ta ett nytt foto på den. Jäjä, här har ni den utan att bilden är lekt med:

Och här kan ni se regnet över där vi var ute och åkte hoj, ja, inte när vi åkte utan lite senare, vi åkte ju i strålande solsken! Som jag sagt förut, det är inte helt lätt att fota med mobilen och speciellt inte när man måste zooma.

Idag var det friidrott och fotboll på tv.

Först så ser jag Usain Bolt jogga sig in på 10:22, eller nåt sånt, i kvalet. Sen så ser jag Hammarby ta emot Elfsborg på Söderstadion. Matchen var lite halvtrist så jag passade på att vattna blommorna i första halvlek. Jag tror mina flöwers tyckte om det efter drygt tre veckors torka där det ingått en hel del varma dagar, eller så dör dom väl av chocken.

Matchen kändes orolig redan från början, Rami Shaaban stod i mål från start. Dessutom hade Elfsborg en gammal Bajenmålvakt i mål som är riktigt bra, Ante Covic. Castro-Tello var riktigt pigg och duktig. Efter första halvlek ledde Elfsborg 2-1.

I andra halvlek så gick solen i moln och det blev grått och lite trist. Döm av min förvåning när Shaaban faktiskt drämde till med en räddning! Trots detta så slutade matchen 3-2 till Elfsborg, depp och elände.

Sen så bara måste jag säga att jag verkligen gillar internet. Jag har fått kontakt med en som är i ett värre mående än mig men som ändå klarar av livet. Sånt inger hopp! Dessutom är det faktiskt himla skönt att prata med andra som lider av depression och ångest och grejer, när man är ute bland folk så känns det ju som att man är helt ensam om det. Tyvärr verkar det vara fler än jag, och mååånga fler, än jag som lider av det.

Helt klart är att det är nåt som är fel här i världen när det är så många som mår så dåligt. Är det vården som inte funkar? Eller det vet jag ju att det inte gör. Vår sjukförsäkring fungerar inte heller kan jag upplysa om. När man mår dåligt redan från början så stressar F-kassan i ett halvår varje år för att man ska fixa läkarutlåtanden och grejer och man får inte besket om man får nån ersättning förrän en vecka innan ersättningen ska betalas ut ungefär.

Det har nu i allafall stått om det här i tidningar och varit på nyheterna på tv. F-kassan tar bort ersättning för en himla massa folk och de får då gå på Soc. Jag är en av de människorna. Varför ska sjuka människor gå på Soc när vi har en sjukförsäkring som vi betalat till hela vårt liv via skatten?

Jag tror att om jag sluppit all oro för min försörjning så hade jag haft betydligt mer energi att lägga på mitt tillfrisknande och kanske faktiskt varit fungerande i samhället med ett jobb nu. Men sånt tänker varken F-kassan eller regering på. Pengar har alldeles för stor betydelse i vårt samhälle!

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Just när man har blivit ihop med någon vill man gärna vara ensam med honom. Sedan när han är på jobbet har man ingen lust att stå hemma och steka sill."
Laura, 8 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009