Tisdag

Jag mådde lite halvrisigt i söndags kväll. Inte nog med att magen har krånglat i flera veckor utan då kräktes jag som en betongbil också. Det kändes ju perfekt när jag bestämt att jag skulle till skolan på måndagen.

Igår så kom jag trots detta iväg till skolan. Mitt schema är ändrat till bara data ett tag framöver. Måndag, torsdag och fredag.

Idag tog jag fram gryta, köttfärs, krossade tomater och en liten stackars lök. Jag hade tänkt att göra ett storkok köttfärssås. En liten lök till 1,5 kilo köttfärs kändes inte helt balanserat så jag fick åka iväg och handla lök, passade på att köpa morötter också till samma blivande köttfärssås.

När jag går ut från affären så har de utanför hållt på att lägga om lite plattor. Mellan plattorna var det ett lagom utrymme för att min Tigerölvagn skulle fastna. Vagnen fastnade och jag höll i den och lyckades på nåt sätt dra till så jag fick så himla ont i ryggen att jag hade svårt att komma in i bilen.

Hemma på parkeringen så upptäckte jag att problemet med att komma in i bilen var ett litet problen, att komma ur bilen var ett stort problem. Hur ska det nu gå att åka hoj?

Jag kände att lusten att göra köttfärssås var något mindre när jag kom hem än när jag åkte iväg.

Hur som helst så hackade jag lök och morötter och slängde ner i grytan, ja, åsså köttfärsen såklart! Som vanligt blev det jättebra när det var klart! Eller inte riktigt lika bra som vanligt då jag inte hade nån tomatpuré hemma. Men, det kan man ju krydda på med när man tar fram en portion ur frysen sen.

Medan köttfärssåsen stod och småputtrade så sydde jag en prototyp på en sak jag funderat på ett tag. Ett litet, hmm, kit kanske man ska säga, för att ha med när man går och duschar. På landet så duschar vi på lite olika ställen, speciellt på den kalla årstiden, och jag tänkte att det vore bra att ha nåt att lätt kunna ta med sig och som dessutom går att ta med sig in i duschen och hänga där på en krok eller så.

Titta här, första bilden är den fälld åt ena hållet så man kommer åt det man behöver som schampo, balsam och duschcreme. På andra bilden är den fälld åt andra hållet och så kan man då ha den på vägen till och från duschen.

Valet av material blev jeans, kanske inte det allra bästa just för ett duschkit men vad gör man när man har en idé och bara jeanstyg hemma?

Aktiviteten att sitta och sy var inte den bästa efter att ha vridit till ryggen, resten av dagen blir i horisontalläge!

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"En kille kan hjälpa till att bära hem bräorna när tjejen ska bygga en altan."
Maja, 7 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009