Söndag

Jag tror faan att jag blir gaaalen!!!!

Igår så tillbringade jag ungefär hela dan med att försöka få till min router. Eller allafall nån av routrarna.

Anledningen till fixandet och trixandet är att jag har väldigt svårt att bli kontaktbar när jag öppnar portar i min router och har så haft sen jag bytte internetleverantör. Jag upptäckte att om jag kopplade bort min SIP-box så funkade allt jättebra. SIP-box, det är en låda som delar min sladd från väggen så att den blir både internet och iptelefon.

Pratade med Engelsk för att få lite hjälp och råd och stöd. Han hade lite idéer och jag provade. Det slutade med att en av mina routrar gick sönder totalt, resettknappen, eller knappen, det är ett hål som man stoppar i en penna eller nåt för att resetta routern, den försvann! Jag stoppade in en strumpsticka i hålet och hela stickan åkte in i routern, inte bra.

Skruvade isär routern och upptäckte att knappen hade vikt sig och när jag stoppade dit strumpstickan så hade lite komponenter på kretskortet lossnat. Härreguuud! Varför kan det inte bara flyta på istället?

Det är tur att jag har så mycket pengar och så lite inkomster så att det knappt märks i plånboken att gå å köpa en ny router.

Ett tag så bröt jag bara ihop och började gråta över att jag är så himla okunnig och inte vet hur man ska bära sig åt. En cigg och en öl på det och så torkade jag tårarna och fortsatte. Det blev inte bra och inte som jag tänkt mig men jag fick allafall två datorer att få tillgång till internet och så fick jag tvlådan att fungera. Sen gav jag upp!

Så jag får väl lägga till en sak på listan över saker som Filuran behöver helt enkelt, en ny router!

Det är tur att jag har en syster mitt i allt detta! Ja, hon är precis hur korkad som helst ibland men oftast har vi faktiskt rätt kul. Det roliga just denna helgen började faktiskt redan i fredags med att spela in ljud att ha som ringsignal i mobilen. Ljuden började när jag höll på att byta ventiler på cykeln, när jag hade fått fast nya ventilen i bakhjulet så skulle jag bara flytta cykeln lite för att komma åt framhjulet, då lossnade pakethållaren. Jag hade tappat en skruv med tillhörande mutter nångång när jag varit ute och trampat.

När jag letade efter en passande skruv så hittade jag min cykeltuta som jag haft i en himla massa år och den låter så roligt att vi var tvungna att spela in den. Sen var det här med att spela in ljud i full gång!

Vi har skrattat så mycket och letat så mycket ljud. Ja, vi vet att det finns massa roliga ljud på nätet men egeninspelade känns snäppet bättre!

Här är några av våra inspelade signaler: En tuta, en tuta till och en befälhavare

Även en helt egen månsten har hittats. Vår månsten till vänster och den "riktiga" till höger:

Ja, ni har väl läst i tidningen om månstenarna? Aftonbladetartikel. Länken öppnas som vanligt i ny flik eller nytt fönster.

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Om man har en tjej kan hon hjälpa till att städa buren, om det är så att man har djur."
Adam, 9 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009