Torsdag

Socialförsäkringsminister Christina Husmark Pehrsson, hon har ingen koll hon. Hon säger bland annat i Aftonbladet: – Arbetsförmedlingen kommer göra en bedömning tillsammans med invididen. De flyttas över från sjukförsäkringen till arbetsförmedlingen. Och det är den stora vinsten. Nu kommer de att få hjälp och stöd. Tidigare blev de bortglömda, sa Husmark Pehrsson till Aftonbladet tidigare i veckan. Om du klickar på länken så öppnas den som vanligt i nytt fönster/flik.

Hon tycker alltså att sjuka människor, som varit sjuka så länge att de inte har rätt till någon A-kassa, ska skyfflas över till arbetsförmedlingen. Ja, självklart vill väl alla jobba men när man är sjuk så kanske inte det går. Dessutom så kan man inte gå tillbaka att vara sjukskriven om allt med arbetsförmedlingen och arbete skulle skita sig, i allafall inte med samma diagnos. Tänk de som har till exempel diskbråck, de skyfflas över till arbetsförmedlingen och anses som friska och sen så blir det problem med jobb för att ryggen säger ifrån, då kan de inte bli sjukskrivna för att de har diskbråck, det är ju helt sjukt!

Sen att man ska få hjälp och stöd är faktiskt väldigt bra. I mitt eget fall har jag kämpat med att få studera, arbetsträna på mitt extrajobb, arbetsträna på ett helt nytt jobb och en massa saker men då fick jag hela tiden svaret att det kan man inte göra när man är sjuk. Nu går jag i skolan och är fortfarande sjuk, men skillnaden är att nu får jag det för F-kassan. Enda problemet är nu att jag bara har ett år på mig innan jag står utan ersättning och det stressar inte mig ett endaste dugg.

Jag tycker att hon HusmarkPehrsson skulle hänga med mig eller någon annan i samma situation en månad. För det första få se hur livet som sjuk begränsar en och hur svårt det är att få kontakt med F-kassa och vården och annat. För det andra skulle hon få se hur det här med dålig ekonomi påverkar en. Som igår, jag blev överlycklig över att det fanns billig blodpudding! 10 måltider för 30 spänn!!

Det är inte alla som har en sån bra Mamma som jag har när det blir pengaproblem. Min sötMamma åkte 6 mil för att jag skulle få pengar att köpa mig en ny soffa!

Min framtida karriär kanske kan bestå av att hjälpa de som är sjukskrivna. Vara nån slags stödperson och hjälpa till med att kontakta vård och f-kassa. Ja, först måste jag ju då klara att utföra de uppgifterna för mig själv, det är svårt nu men när jag blir frisk, då jäklar!

Igår eftermiddag var det då dags för projekt ny soffa! Mycket roligare än dumma politiker.

Första frågan om detta projekt från systersonen var: Går den in i hissen? Ja, sa jag, man hoppas alltid att det får plats i hissen när man bor på 8tr.

Jag var ganska säker på att soffan skulle gå in i hissen men omifallatt den inte skulle göra det så förberedde jag mig och tog på mitt knäskydd.

Systersonen kom och hämtade mig efter jobbet och så åkte vi iväg mot Ikea. Eller först så drog vi iväg gamla soffan till soprummet. Självklart hade jag kollat på deras hemsida att soffan fanns. Man tror ju att det här med att åka på Ikea är en helgsysselsättning, men trots det så var det rätt mycket folk.

Vi var så snabba att vi fick vänta länge där vid varuutlämningen. Vi gick in genom kassorna och direkt på ta-själv-lagret, det finns ju en sån där disk där som man kan få lapp till soffa och andra stora saker.

När vi ändå var ute vid kurvan så gick vi in på Elgiganten. Jag köpte en router och systersonen köpte bioljud. Han kände att han hade spenderbyxorna på sig!

Väl hemma här hos mig igen så skulle vi då ha in soffan i hissen. Det började med att vi packade upp soffan nere i porten och trodde då att det bara skulle vara att dra in den i hissen. Det visade sig att det inte var så "bara". Men, jag har ju en klurig systerson så att soffan kom in i hissen och fick åka själv upp hit.

Utan att ha sönder en endaste sak så kom soffan på plats här hemma. Jag klarade att få på klädseln utan missöden också, systersonen hade varnat för att man måste ta det lite fint med den för annars kan den gå sönder. Han har också en Ektorp hemma sörrni.

Vet ni exakt hur mycket det dammar när man river ut en gammal soffa? Damm och katthår och grus fanns bland annat i gamla soffan. Det känns som att det där med en tygsoffa utan lösa kuddar och klädsel är värsta bakteriehärden.

På kvällen sen låg jag bara och vräkte mig i min nya soffa!

I soffan igår låg jag och funderade på dagens projekt. Bilbesiktningen. Systersonen och jag kom på att jag nog ska sminka mig inför besiktningen. Håll tummarna för att Cajan glider igenom!!!

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"När man har hittat en kille går man på bio och får barn."
Sandra, 7 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009