Fredag

Åkej, åka tunnelbana och stressa upp hela kroppen för det och sen sitta på tåg och klämma ihop hela kroppen är inget vidare för magen. Jag har varit uppe flera gånger i natt och haft ont i magen som fasen. Men, nu ska vi se att den kommer bli bättre när jag är på plats!

Nu har jag letat upp den där almanackan från -75 också. Jag fick inte med mig scannern så jag ska citera den lite här:

"Man har studerat lufttemperaturer över hela jordklotet och beräkningar visar att från 1880-talet fram till böjan av 1940-talet blev klimatet varmare. Arktis värmdes upp flera grader på 1920- och 30-talen, på andra håll rörde det sig bara om en uppvärmning på några tiondels grader. Glaciärerna smälte och blev mindre över hela jorden och isen vid nordpolen minskade.

Man spekulerade i om den ökande mängden koloxid i atmosfären var orsaken till denna uppvärmning. Vi släpper ju ut allt större mängder av denna gas i luften vid förbränning. Man räknade ut att en fördubbling av mängden koloxid skulle medföra en allmän uppvärmning med 3-4 grader.

Men koloxiden kan inte vara hela sanningen. Trots ett ökat utsläpp tycks uppvärmningen ha övergått i en allmän avkylning under de senaste 30 åren. Mot koloxiden talar också de äldsta temperaturmätningarna från början av 1700-talet. De tyder på att den tidigare uppvärmningen startade långt före industrialiseringen och de ökade koloxidutsläppen."

Japps, så var det 1975! Bara så ni vet att det här med uppvärmningen av vårt klot började redan på 1700-talet!

Förövrigt idag så har jag mest pressat briketter. Så himla nyfiken på den nyinköpta pressen! Imorron ska jag ta lite bilder så ni får se hur det funkar. Min fundering just nu är mest hur länge det kommer ta innan briketterna torkar och kan användas.

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Man kan inte få en kille förrän man kommer upp i mellanstadiet."
Tanja, 7 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009