Lördag

När man kommer till landet i jakttider kan man mötas av i stort sett vilken syn som helst. Ett år när jag kom hit så var det hur många bilar som helst och husvagn och tält. I år möttes jag av denna syn:

Nån av jägarna skulle tydligen göra iordning det där på nåt sätt och få själva hornen att sätta upp på väggen eller så.

Idag har vi haft husvård!

Just idag så innebär husvård att vi eldar på alla ställen här i huset. Dessutom så har jag brytit mig igenom en dörr. Dörren skulle jag ha upp för att kunna leda runt värmen lite bättre. Inte fasen såg jag att dörren var fastspikad heller. Ner med handtaget och sen trycka, kasta hela kroppen mot dörren, sparka lite på dörren, sen for den upp med ett litet gnisslande när spiken drogs ut.

Här på landet så har vi en hel drös med kakelugnar, tyvärr så är det bara en som fungerar. När skorstenarna gjordes iordning så blev det såna där rör och då fick det inte plats rör så att det räckte till alla. Därför så skulle jag bryta mig genom dörren. I syrrans rum finns en kamin och från hennes rum finns en dörr till tvrummet, den har alltid varit stängd men nu tänkte jag att det måste ju komma in värme bättre i tvrummet om den är öppen. Härreguuud!!

Dagens träningspass: Öppna en dörr!

Innan vi började med husvården så löste vi melodikrysset. Och innan det så hade Mamma bjudit in jägarna på frukost! Frukosten med jägarna är ett årligen återkommande event, Mamma bjussar på frulle den dagen de åker hem.

Syrran och Sus letar vidare efter ground zero efter kolossen på Rhodos. Det går sådär tydligen, såhär nära var dom här om dan:

Bilderna på det här med brikettpressandet får ni imorron!

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Skillnaden på en man och en kille är att man inte grälar så mycket med killen."
Laura, 9 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009