Onsdag

Idag damp min gasräkning ner i brevlådan. Det kostar 1643:- att ha gas i ett år. Jag kom på att jag säger upp gasen och köper en bänkspis istället eftersom jag ändå använder spisen så lite och ugnen är så värdelös.

Tanken i sig var nog god men när jag ringde upp Stockholm Gas så fick jag reda på att jag måste ta kontakt med min hyresvärd. En speciell människa var man tvungen att prata med enligt tjejen som svarade hos hyresvärden. Efter en och en halv timme drygt fick jag tag på den människan.

Jag blev upplyst om att dom kunde inte hålla på att plombera och öppna gasledningar hur som helst för då kunde det bli strul om ny hyresgäst flyttade in och inte hade nån gas till spisen. Jamen, man har ju minst en månad, oftast tre, som uppsägningstid, och en plombering eller öppning av gasen tar inte flera dar ens.

Erbjudandet jag fick istället var att jag kunde, mot en hyreshöjning, få en gasspis med elugn. Min hyresvärd har helt sjuka priser på sånt, till exempel vid stambytet så skulle man få betala nästan 300 spänn extra i månaden forever för att få standardköksskåp i köket. Nu ska ni veta att det finns två dubbelöverskåp i mitt kök och det kostar inte så mycket att köpa på Ikea. Och det ska dom ha en trehundring i månaden forever för. Forever! Jag tackade nej , både till köksskåp och ny spis, och istället så frågade jag honom om han kunde ta hand om min gasräkning eftersom jag inte använder gas och inte vill betala för nåt jag inte använder. Det gick inte och det hade jag ju heller inte förväntat mig. Det sa jag mest för att han skulle få höra en extra gång att jag klarar mig utmärkt utan gasen.

När jag ändå hade honom på tråden så frågade jag om det här med förråd. I senaste numret av hyresgästföreningens tidning stod det nämligen att till varje lägenhet ska det höra ett förråd. När jag flyttade in här så ringde jag ett flertal gånger och frågade om jag kunde få nåt förråd och fick svaret att jag inte hade nåt. Nu idag fick jag reda på att jag har haft förråd hela tiden som jag bott här!

Hur faan ska jag kunna veta att jag har ett förråd när jag fått svaret att jag inte har nåt???

Nu är jag alltså helt slut och upprörd och faktiskt lite lessen över hur det fungerar hos min värd, eller hur det inte fungerar kanske är mer rätt. Håll tummarna att jag kommer sova som en gud i natt och pigg om en lärka studsa iväg till skolan imorron!

Strumpan för dagen:

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Man kan visst vara gift med två män. Om man har en ena dagen och den andre andra dagen. Sedan låter man bara bli att berätta det för dem."
Camilla, 7 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009