Måndag

Igår så var ju fotbollen redan halv ett. Jag hade planen klar, duscha och sen gå ner för att handla cigg. Det var en genomtänkt plan bara det att den sprack på att jag tvättade håret. Mitt hår är ganska tjockt och jag ville ju inte gå till bingohörnan med droppande hår, blåsa håret kände jag att jag inte orkade, eller jag orkade men inte min axel.

Jag löste det hela med att ta på munkjacka och lägga håret i luvan. Åkte hem till Mamma med helgkryssen från DN och så köpte jag cigg i kiosken. Ja, i den enda kiosken som verkligen är en riktig kiosk fortfarande så man får handla i lucka. Jag tror jag ska börja handla cigg där och stödja den för jag tycker det är rätt skönt att ha en sån kiosk där man inte behöver gå in.

Utrustad med två paket cigg och lika många öl satte jag mig i soffan framför fotbollen. Förutsättningarna var att Hammarby måste ta tre poäng för att klara sig kvar och KIA ville också ta tre poäng för att kunna bli svenska mästare. Laddat redan från start alltså!

Matchen blev stundom väldigt spännande och det skreks både JAAA!!! och NEEEEEEEEJEEE!!!! Tyvärr så slutade matchen med att KIA tog tre poäng och det är stor risk att KIA kan vinna hela skiten.

Efter fotbollen så pratade jag med syrran och hon sa att datorn säger att det är ont om utrymme. Det var på C-disken självklart. Datorn hon har är en gammal laptop jag köpte för typ 8-10 år sen, alltså inte senaste och snabbaste. Hur som helst, syrran kom och hämtade mig. Filuran the akutdatorsupport. Och så försökte jag ordna till det hela. Vet inte riktigt om det blev jättebra men datorn funkade när jag åkte hem.

När jag kom hem hade jag egna datorproblem. Min stationära säger att den har råkat ut för en programvaruförfalskning. Inte kunde jag skriva in ett riktigt sånt där serienummer heller. Härreguud! Ja, så småningom så kom jag på att jag skulle fråga Engelsk om vad jag skulle göra. Jag vet inte om det blev helt bra men datorn är igång och det ser ut som vanligt på den, när den startas om så får vi se om den ännu en gång råkat ut för en förfalskning. Jaa, datorer är jobbiga när det blir strul men annars så är dom himlans bra!

Över till nåt annat. Miljön, Skogsstyrelsen och Posten.

I min familj så har vi lite skog i vår ägo. Min Mamma fick fem kuvert i brevlådan från Skogsstyrelsen, då tror man ju faktiskt att det är nåt superviktigt, varför skulle de annars skicka så många brev?

I alla fem kuverten så var det samma innehåll, en inbjudan till en skogsdag. Det är sånt man får rätt ofta som skogsägare men sällan mer än ett kuvert med inbjudan åt gången. När jag sen läser denna injudan så står där, jag citerar: "Utveckla dina kunskaper i att beställa skogsbrukstjänster". Till och med jag kan det där redan.

Jag kan berätta hur man gör.
- Steg ett: Hämta telefonen.
- Steg två: Ring skogsinspektorn
- Steg tre: Prata med honom om han svarar, om han inte svarar, skicka ett sms så ringer han upp.
- Steg fyra: Ingenting, när man haft kontakt med skogsinspektorn så bara händer allt helt av sig självt.

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"När man är kär lovar man att man inte ska ta andras tjejer."
Thomas, 8 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009