Torsdag

Idag var jag i skolan. Personlig utveckling stod på schemat. Det känns som att det börjar gå in lite det där med hur man ska tänka och hur hjärnan ska lära sig att tänka på ett annorlunda sätt. Jag har till exempel lärt mig, ja inte helt klockrent lärt mig men en bit på väg, att små mål är bra och att jag ska känna mig nöjd när jag uppnår dessa mål.

Igår så hade jag planerat att jag skulle vattna blommorna, det där med vaccinering och sånt bara blev ju ändå helt utan planering. Blommorna blev vattnade och jag kände mig ganska nöjd med det. Det svåraste är faktiskt att känna sig nöjd.

Imorron så har jag två saker på min att-göra-lista. Skolan och mataffären.

När jag kom till garaget med hojen, japps, jag åkte hoj idag precis som jag tänkt, så hade inte jägarna kommit dit än. Ja, planeringen att hojen skulle vara ute ur garaget när dom kom sprack ju då men det gick bra ändå. Härreguuud vad med kött!

Mamma bjöd mig och jägarna på mat. Vilken himla tur att mina tider stämde så bra med andras idag, jag slipper matlagning och allt sånt!

Helgens planer är klara i och med att köttet anlände. Storkok köttfärssås står på programmet! Jag har blivit lite lätt lat bara för jag gör storkok, det är faktiskt inte speciellt mycket jobbigare att skala och skära fyra lökar än två till exempel. Och sen så blir det en hel massa portioner som bara är att ta fram och värma. Filuran the latmask!

Det är för helgplanerna som jag ska till affären imorron, köpa lök, morötter och krossade tomater. Behövs inget annat, jag gör grundköttfärssås och sen när man tar fram och värmer kan man piffa till det efter vad man känner för just då, creme fraiche eller grädde eller krydda på lite annorlunda eller nåt.

Framemot kvällen så tänkte jag att jag kanske ska diska ur kaffekannan och så gick jag till köket. Tittade in i kylskåpet för att kolla vad jag egentligen hade där eftersom jag ska handla imorron. Istället för att diska kaffekannan så tog jag fram två potatisar. Av den ena försökte jag göra chips och av den andra pommes frites.

Resultatet av chips blev inte helt lysande, chipsen blev liksom inte hårda. Pommes blev bättre men inte sådär bleka som man får på restaurang, goda dock!

Nu när jag gjorde det här så hade jag faktiskt inte en aning om hur man ska göra. Jag skar potatisen och så stoppade jag ner alltihop i en kastrull med olja, det var till viss del rätt men inte riktigt. Nästa gång ska jag kanske kolla upp om det finns recept, det kanske ska friteras vid visst gradtal och så, jag körde på full fräs på spisen jag.

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Flickor håller vad de lovar. De vill inte vara fräcka..."
Oskar, 8 år
"...jag provade att ljuga en gång. Men det var jag inget vidare på."
Thomas, 8 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009