Fredag

Idag var det stresshantering på schemat. Det blev mycket prat men vi hann med att göra så lite som möjligt också. Han som leder kursen hade med sig fikabröd, jag tror vi fick lite sockerenergi. Gott!

Jag åkte hoj till skolan och det var faktiskt skitkallt! Men det gick snabbt att bli varm också förutom om händerna, jag måste verkligen införskaffa nya hojvantar.

När jag ställt in hojen i garaget så skulle Mamma leta efter nycklar. Av nån outgrundlig anledning så har vi inte nån nyckel till garageporten. Jag vet att jag hade det när jag var mindre för då ställde jag också hojen där, fast då var det hoj utan motor, och jag hade nyckel dit då.

Nu hittade vi några nycklar som passade lite men det gick bara att vrida runt litelite. Mamma tror att det har blivit nåt fel på låset eller att det måste smörjas. Fel på låset låter ju inte helt fel eftersom vi på typ 15 år inte haft nån nyckel dit. Vi ska prova med 5-56 så får vi se hur det blir.

Medan Mamma letade nycklar så tittade jag i en kartong som stod där och hittade inte mindre än tre dörrlås. Eftersom vi på landet har ett mycket dumt lås, ett sånt som man kan låsa sig ute med, så tittade jag på låsen lite extra. Alla låsen var åt samma håll och självklart fel håll för landetdörren.

Det måste ju gå att vända tänkte jag och tog upp ett i köket och skruvade isär. Ja, det gick att vända på det. Sen om jag fick ihop det helt rätt vet jag ju inte än, lås är kluriga eftersom när man öppnar så spjonkar alltid nånting loss och det är svårt att hinna med att se hur det satt innan det spjonkade loss.

Sen var det dags för att åka och scanna lite. Jag blev helt matt bara jag såg parkeringen, helt fullt med bilar! Handlingen gick bra och jag kom hem med nästan allt jag hade tänkt mig, jag hade skrivit en lista men den glömde jag hemma.

Fram med stora grytan, nu skulle det göras köttfärssås!

Lök hackades och morötter skars. Krossade tomater och champinjoner på burk togs fram. Allt ner i grytan och sen var det ju liksom klart!

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Om mannen säger till sin tjej: "Stick hem till din gamla kille och se om skorna passar där." Då kan det gott hända att hon vill skiljas."
Rasmus, 8 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009