Torsdag

Idag var det skolan igen. Till och med där kan man bli väldigt förvånad. En kille som jag går på samma kurs som två gånger i veckan åker samma buss som jag. Jag har aldrig sett honom på bussen och han har aldrig sett mig. Okej att jag åker hoj ibland men jag har åkt buss många gånger faktiskt. Resan hem idag blev tillsammans med honom och det kändes faktiskt bra. Lite jobbigt, jag känner ju inte honom, men samtidigt bra för att det var en jag hade sällskap med.

Igår så såg jag på Uppdrag Granskning. Jag vet att jag inte ska titta på såna program men jag gjorde det igår allafall. Alltså, jag blir så jävla upprörd på hur svenska samhället använder sina pengar! Igår var det om folk som inte har nånstans att bo som får bo på bostadshotell. Bland annat så var en mamma med två barn med i programmet, mamman hade jobb men fick ingen lägenhet för hon hade betalningsanmärkning och skuld på 200000:-.
Istället för att hjälpa henne att betala sin skuld så anser samhället att det är mycket bättre att hon och hennes barn får bo i ett rum på 25 kvadrat under torftiga förhållanden i 9 månader, en boform som kostar samhället över 20000:- i månaden. Allt hade ju varit löst om hennes skulder betalats istället! Jag blir galen på sånt där det ges hjälp på korkat sätt!

Där läggs det ut en massa pengar men de som är sjuka ska inga pengar ha. Littorin och han med tofsen säger ju att om de sjuka inte får några pengar så blir de friska. Yeah, right!

När jag var och handlade idag så köpte jag en liten mjölk och så åkte jag hem till Mamma och fikade. Mamma är inne i ett bakningsstim tror jag, hon har kakor och paj hela tiden. Tur jag inte fikar där varje dag!

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Man skiljer sig om pojken vill det andra och flickan vill det tredje."
Christa, 7 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009