Söndag

Igårkväll somnade jag ganska snabbt, bara för att vakna två timmar senare och vara helt svettig och i stort behov av att uppsöka badrummet. Jag blir galen! Jag fick springa på toa hela natten. Det känns lite orättvist, jag har inte ätit nåt jag inte brukar äta utan bara helt vanliga saker.

Bara för allt toaspringande så ville jag ju inte äta nåt. När jag inte äter så blir jag, hm, svag, och drabbades av en enorm depp och grät floder. Den enorma tårproduktionen kan kanske ha att göra med att idag var Farmor Bondes dödsannons i tidningen och jag skrev ut den och åkte till Mamma med den. Det blir så himla "på riktigt" att Farmor Bonde inte finns mer.

För säkerhets skull så är det Fars Dag idag, det gjorde nog inte min depp ett dugg bättre. Pappa har varit död i snart 6 år och det är fortfarande jättejobbigt. Går det aldrig över liksom???

Jag insåg att jag behövde äta så jag gjorde iordning lite kyckling, som jag självklart brände riktigt ordentligt. Trots det brända så var det faktiskt riktigt gott! Ja, det beror ju på hur man definierar riktigt gott, men för att ha varit en riktigt jobbig dag med både allt toaspringande och all gråt så var det faktiskt gott och jag fick i mig nästan en hel kycklingfilé.

Innan jag kom igång med kycklingtillagningen så gick jag faktiskt ner till Filuran City och handlade. Inte direkt för att jag behövde nåt men jag behövde komma ut. I kassan så träffar jag min granntant. Hon är lite halvrisig och jag tänkte att jag kan ju hjälpa henne bära eller så, men nää, bära skulle hon göra själv. Hon sa också att gamla tanter tar tid på sig, jag sa att jag är van, jag är ju det.

På vägen hem så pratade vi om allt och mest om vårt underbara värdföretag. Hur stambytet i vårt hus har skötts. Och även hon var upprörd över att vi har gas, speciellt räkningen på nära 2000 spänn. Granntanten hade även provat att köpa en ny tv på kredit, mest för att kolla om hon skulle få nån kredit vilket tydligen inte är helt säkert att man får när man är gammal.

Japp, hon fick kredit!

Grannen tänker ringa till Fortum och be att dom tar bort gasmätaren. Vi har gasmätare som tar upp nästan ett halvt köksskåp. Hon har minsann inte så mycket plats i köket och mätaren sitter precis där hon behöver ha mjöl och socker. Själv har jag mjöl och socker i överskåpet på kylen men min granntant är nästan en halvmeter kortare än mig och när man är 80 år så kanske man inte ska klättra på köksstegen hela tiden.

Det är roligt att ha en sån söttant till granne faktiskt!

Jag hann se en film i natt också när jag ändå var vaken. Surrogates. Ingen vidare film men jag önskar att jag kunde ha en surrogate och ligga hemma och sköta livet. I allafall just nu.

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Jag hade en tjej på fritis en gång. Men vi är inte ihop längre, för hon har slutat. Och förresten tyckte jag inte om henne heller."
David, 7 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009