Tisdag

Idag vaknade jag upp av att Mamma ringde. Duktiga Mamma ringde på mobilen! Hon hade varit på vårdcentralen och frågat om vaccin, alltså inte grissjukan utan vanliga årliga influensavaccinet. Jag har aldrig lyckats ta det för jag har blivit sjuk, men nu i år så är jag frisk och skulle ha min debut av vaccinering.

Mamma bjussade på vaccineringen! Jag har aldrig tidigare blivit bjuden just på vaccin så det kändes lite kul.

Även fast Mamma betalade vaccineringen så kollade jag banken innan jag åkte iväg. Det såg bra ut, Pappapengarna hade kommit. Jag tänkte att jag kanske måste ha nån hundring på kortet för oväntade utgifter och det hade jag!

Igår på eftermiddagen så ringde Mamma för då hade hon inget ljud på tvn. Filuran fick ha utryckning för att fixa det. Det var inte så mycket att fixa, det var bara tvn som fått lite spel efter gårdagens omkoppling av elen. Tvn gillade nog inte att bli strömlös. När jag ändå var ute då så passade jag på att gå på apoteket och beställa medicin, jag har sån medusin som måste beställas har jag märkt. Beställa en dag och hämta nästa.

Idag då när vi skulle gå för att ta sprutan så sa jag att jag vill gå vid tretiden. Mest för att när man beställer medicin så kan man hämta den dagen efter vid tre. Det var inte nåt vidare bra beslut skulle det visa sig. Härreguuud vad med folk som skulle vaccinera sig!!!

Medan vi väntade så passade jag på att ringa till vår revisor. Mamma hade ringt honom förut idag och försökt framföra min idé men han hade inte förstått riktigt. När jag ringde så presenterade jag mig med både för och efternamn, vet ni vad han säger? Jag hör det. Fatta att det måste vara precis hur många vuxenpoäng som helst på en sån sak!!!

I allafall då. Han tyckte att min idé var bra och han skulle ordna till det. Nu ska vi inte ha bokföring i kassabok längre utan på datorn. Det tyckte revisorn var mycket bra!

De flesta skulle ta spruta mot grissjukan och det var ett mindre kaos där i väntrummet. Sjuksyrrorna kom ut och berättade att det fanns si och så många doser kvar och folk blev upprörda över att dom inte skulle få. Mamma och jag hade tagit varsin nummerlapp men när det blev min tur så sa jag till sköterskan att vi kan väl gå in samtidigt. Det kunde vi. Tyvärr så var det en lite ilsk kvinna där som direkt tyckte att det var dumt att två gick på samma, det gjorde ju inte vi, inte heller skulle vi ha spruta för svininfluensan. Men, hon fick lite utlopp för sin ilska så jag kanske hjälpte till på nåt sätt trots allt.

Sen var det då dags för att hämta medicinen på apoteket. Där var det lugnt och skönt utan kaos. Hittade ansiktskräm och om man köpte två fick man eye-make-up-remover på köpet, jag köpte två. Så för att sammanfatta dagen så har jag idag fått vaccinering av Mamma och ansiktskräm av Pappa!

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Om mannen går upp väldigt tidigt på morgonen är det lätt att det tar slut."
Astrid, 8 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009