Lördag

Bara för de här diskussionerna jag hade igår om facket så blev jag lite upprörd över mina vänner Bönderna. Jamen vad har dom för fackförbund och arbetstider???

Bönderna jag känner är mjölkbönder. Det är upp varenda dag, vardag som helg, för att mjölka korna. På sommaren har dom om möjligt ännu mer att göra för då är det höskörd och det ska göras balar, ni vet de där vita bollarna man kan se på fälten.

Ska de ha ledigt så måste avlösare hyras in. Måste alltså! Korna tar inte semester för att bönderna gör det.

Jag funderar på nån form av insamling till Bönderna. Om alla som läser här lägger en krona per köpt liter mjölk så borde det bli lite grann i allafall. Mjölkpriset skulle ju höjas för att bönderna skulle få lite mer, men så blev det inte, mjölkbönderna får knappt nånting av prishöjningen på mjölken.

Igårkväll så kopplade jag bort allt med fack och grejs ur tankarna. Istället så koncentrerade jag mig helt på Idol. Och Puss. Och lite senare på kvällen även Fredman. Japp, Fredman är Cams andra katt.

Innan jag åkte iväg så frågade T-dottern om jag skulle vara på msn till Idol. Den frågan slutade med att jag packade ner datorn i väskan och tog med mig.

Jag klädde verkligen upp mig när jag åkte iväg. Hammarbystrumpor, svarta mjukisbyxor, såna blanka, och så en Pussfärgad tröja, reflexskorna och en fleecejacka.

Idolkvällen bjöd på en endaste överraskning. Erik hängde löst. Men till slut så blev det Erik och Calle i final och det resultatet är både jag och Cam mycket nöjda med. T-dottern var inte riktigt lika nöjd, hennes favorit Tove fick inte följa med till finalen.

Idag ska jag åka till Mamma med tvtidning, fredagskryss och lördagskryss. Färga håret. Baka Majlis-limpa. Hur den planen kommer att följas får vi se, jag är ganska trött efter gårdagens sena utflykt till Cam.

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Svartsjuka är om jag har en glass och Stine också gärna vill ha en, då blir hon svartsjuk på mig."
Louise, 8 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009