Onsdag

Små hundar gillar inte när det blåser och snöar. I allafall inte de två som bor här just nu. De går ut en tre meter och sen vänder de. Förmodligen känns det som värsta snöstormen för dom.

Vi åkte hem till Mamma, hon bor ju i villaområde och där brukar det faktiskt inte blåsa lika mycket som utanför här. När Rune skuttade ut i snön så nådde det honom till magen, Maja försvann. Båda travade på riktigt bra fram och tillbaka på Mammas gata. In till Mamma och fara runt lite i köket med lastbil och telefon, sen var de riktigt trötta.

När vi kom hem så gjorde jag världens roligaste leksak av en tom toarulle. Vek ihop ändarna och så stoppade jag godis inuti. Rune tyckte förpackningen var skitkul men när godisarna trillade ur så märkte han inte det utan Maja snokade upp och tuggade i sig.

Rune försöker sig på att vara vakthund. När det hörs nåt från porten eller lägenheten ovanpå så ställer han sig mot hallen och morrar och nästanskäller och så, fort som attan, kommer han till mig och sätter sig nära eller så mycket på mig som det går. Lite feg för att vara vakthund just nu.

När vi var hos Mamma så fick jag med mig en bit kött hem. Rulle 0,4 kg stod det på paketet. Framåt kvällen så hade det tinat såpass att det gick att skära i, nästan. Halva biten, strimlad, åkte in i ugnen för att bli hundgodisar och andra halvan skars också i bitar och kokades. Maja, hon fattade ju direkt att det var ätbart på gång, Rune han mest svansade efter och ville leka men se det ville inte Maja för köttlukten var mycket mer intressant än Rune.

Maja har blivit superduktig på att söka upp godisar. Hon var helt tokig när jag satt i soffan, jag var säker på att jag bara hade bajspåsar i fickan, men se det var inte Maja säker på. Gissa vem som hade rätt liksom.

Den misstänkta allergin blir värre. Jag får trögt att andas oftare och vaknar av det. Och att jag inte kan ha linser är jävligt irriterande nu när det är sånt här väder, det immar igen och jag ser ingenting. Men, andningen är värst.

Och det allra värstaste var att jag idag berättade för matte om att jag inte tål valparna. Det kändes som en skitsak när hon ligger på sjukhus och det här med hennes knäoperation gick åt helvete. Men nu vet hon hur det ligger till. Sorgligt men sant.

Om ni kollat i gästboken så ser ni att min busskompis har skrivit där. Ja, tyvärr så är det så att det finns de som är allergiska på skolan så man får inte ta med sig djur dit. Och fatta vilken cirkus att ha med de här två på personlig utveckling! I och för sig så skulle båda behöva utvecklas men jag tror inte den kursen är rätt för dom. Sen tror jag inte att övriga klassen skulle få nån behållning av vår lektion heller, jag tror valpisarna skulle ta över lektionen helt!

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Att vara otrogna mot varandra är att bli på fyllan när den andre inte vill det.
Katrine, 8 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009