Måndag

Det blev ingen pastasallad igår, det blev sallad. Hur gott som helst, allt hade liksom tagit smak av den kryddade köttfärsen!

Jag ringde till Fru Bonde och frågade hur det går med bilder på Tessie. Det gick dåligt med det men imorron så kommer hennes dotter hem och då kanske jag kan få bilder minsann. Jag berättade om att jag haft valpisar här och upptäckt att jag är allergisk och fick då reda på att strävhåriga hundar är mer allergiframkallande än andra. Vilken tur i oturen att jag blev det direkt, Rune är strävhårig.

Fick också reda på att dvärgcollie är en allergivänlig ras. Nu tror jag ju inte att jag blir allergisk mot Tessie, hon är ingen hund jag umgås med dygnet runt och inte sitter hon i knät heller.

Idag har jag varit ute och julshoppat och lite annat tillsammans med Mamma. Helt plötsligt så blev jag tvungen att köpa mer garn för Psyko ska, på GBs inrådan, ha lurvsocks. En julklapp inhandlad också. Och pysselsaker på Panduro, jag blev jätteglad när jag hittade att en Pandurobutik hittat till mitt närmaste köpcentrum, förut har jag alltid varit tvungen att åka till Skärholmen.

Norrland har funderat lite över tomten och hans renar:
Både rentjurar och renkor får horn på sommaren, men hanarna fäller sina i början av vintern. Honorna behåller däremot sina horn tills de kalvat på våren.
Det betyder att alla jultomtens renar är honor. Det borde man ju ha begripit. Det måste vara kvinnor som klarar av att dra en fet karl i röda kläder runt hela jorden på en natt utan att fara vilse.

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Om man hotar någon med kniv är man otrogen.
Kathrine, 7 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009