Söndag

I fredags så träffade min syrra Lång-Jürgen på nåt ställe. Han ringde upp mig och skällde över att jag inte besöker darttävlingar. Det får väl bli lite bättring på det. Jag har inte träffat honom på år och dar ju. Vi har haft mycket kul ihop, jag, syrran, Jürgen och Pelle. Bland annat när de kom och hämtade mig vid den mintgröna gångbron i Tyresö, nu snackar vi läääänge sen. Den dagen utvecklades till en mycket trevlig dag och en av de dagar jag skrattat mest tror jag.

Igår fick jag mail från Pelle, en föredetta världsmästare i dart. Syrran och tvillingarna var och hälsade på honom. Denna Pelle har lovat mig en söndagsmiddag på lokala kinahaket när jag flyttade hit, det är 11 år sen nu, jag har ju fortfarande inte fått nån middag. Nu har denna underbara människa drabbats av ALS och kan inte ta sig till kinahaket Jag sa att jag bär honom dit, eller så kan jag ju ta takeaway.
Jag ringde upp för att jag skulle ha tag i syrran som glömt mobilen på Fortet. Då fick jag prata med Pelle också. Kändes både kul och lite halvjobbigt. Usch, jag blev jättelessen när jag pratat med honom igår.

Jag fick klart syrrans beställningar igår. Åkte och levererade dessa nere på Fortet. Fick middag som bestod av stoppad kyckling, Madeluttan hade inte gjort Mårten gås utan det gick ju lika bra med kyckling.

Syrran visade upp sina stickade beställningar och jag fick massa nya beställningar. Nu har jag inte tid till nåt annat än stickning och virkning tror jag. Syrran hade ju självklart gjort specialbeställning och det var sånt som beställdes igår, mycket mer jobb med det än med det som redan ligger på sidan ju.
Kvällen utvecklades till att bli mycket trevlig och sen. Syrran och jag pratade lite allvarligheter om föräldrar och annat, höll nästan på att börja gråta men det gick bra.

Lite lätt trött idag på fars dag. Försökte ringa syrran förut men fick inget svar. Vi hade ju tänkt att tända ljus till Pappa idag men det blev inget av med det, inte mer än här hemma där jag har mitt pappaljus.citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"Jesus var tvungen att gå på vattnet eftersom motorbåten inte var uppfunnen på den tiden och eftersom han inte hade några simfötter. Motorn uppfanns av en som hette Bell. Han hade ett äpple på huvudet."
Majken, 7 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2006