Onsdag

Nu har jag övergått från filmtittning till stickning och fotografering. Jifer ska låna vidare sin kamera och jag känner mig lite stressad över att hinna fota nytt till min "nya" shoppsida.

Min nya shoppsida växer fram sakta men säkert, betoning på sakta. Jag tror det kommer bli bra bara det nu blir klart nån gång, jag satsar på att det ska vara klart till hösten.

Igår tittade jag på nyheterna på Tv4. Jag tror jag blir galen!!!! Folkpartiet i Skåne har lagt förslag om att det ska pratas svenska i klassrummen. Måste det ens läggas ett sånt förslag?? Det är väl självklart att det pratas svenska i klassrum i Sverige om det inte är språkundervisning.

Dessutom så sa nyheterna att invandrarbarn kan få skolundervisning på sitt hemspråk och att elever som gått sån undervisning har höjt sina betyg. Alltså, min kompis Edna, hon kommer inte från Sverige från början och har utbildning från sitt hemland. Den gills inte här. Hade hon gått samma utbildning här, på sitt hemspråk, så hade det alltså gillts??? Det är ju helt sjukt!!! Det är inte bara Edna förresten, utan ganska många jag känner som har förhållandevis höga utbildningar med sig från sitt hemland som inte godtas här.
Kan man få utbildning på annat språk här och den gills så ska väl utbildning som skett i annat land på annat språk gillas???
Jag tycker att det är nåt allvarligt fel på de som bestämmer här i gamla Svedala. Tror jag måste ringa till Thord och fråga om vi ska ta upp idén med att starta eget parti igen. Passande citat idag

Det är lika fint väder idag



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"Jag tror inte att det är så lätt att vara politiker, för alla andra hatar dem. Deras familjer också."
Mattias, 8 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2006