Onsdag, Alla Hjärtans Dag

Igår så lämnade jag och syrran bilen på verkstan. Satt och funderade lite på om jag behövde handla eftersom jag skulle bli utan bil i ett helt dygn. Syrran drämmer till med en av sina mest logiska meningar nånsin: Jag måste handla mjölk imorron eftersom mina cigghylsor håller på att ta slut. Jag begrep vad hon menade men det lät ju jäklans kul

När jag kom hem efter verkstadsbesöket så inväntade jag att klockan skulle bli fem. Jag hade fått en avi i brevlådan om att mitt nya modem kunde hämtas efter 17. Klockan blir fem och jag går och hämtar modemet. Kopplar i och det blir inget internet Första samtalet till BBB gjorde så att jag fick internet både genom router och direkt. Tjejen jag pratade med då ville att jag skulle göra ett tptest med en dator direktkopplad till modemet, det testet visade download 10,8 vilket var rätt ok. Vi la på och jag kopplade in routern och då dör min wanlampa på modemet vilket innebär noll internet. Ringer upp BBB igen och får prata med en kille. Han begriper inte vad jag säger och upplyser mig om att han inte kan hjälpa mig och så bryts samtalet Fortfarande utan internet och det värsta är att nu har jag inte nät varken med nytt eller gammalt modem. Ringer upp en tredje gång och den tjejen jag får prata med då förstår vad jag säger. Samtalet bryts inte. Hon kan upplysa mig om att det är min router det är fel på. Meh!!! Det gick inte jag med på. Efter långt samtal så får jag allafall nät om jag kopplar en dator direkt till modemet. Hon säger även att dom på BBB har tekniska problem och inte kan justera signalen från min station. Hon hävdar hela tiden att problemet ligger i min router. Och att jag ska höra av mig imorron för då ska deras tekniska problem vara lösta och jag ska kunna få hjälp.

Grymt upprörd tackar jag för hjälpen och avslutar samtalet. Jag börjar då flytta runt modemet lite, eftersom det inte funkar som det ska så inser jag att jag måste ha det så att jag ser det från datahörnan. Kopplar i allt igen. Döm av min förvåning när jag har internet både direkt genom modemet och även genom min router som sista tjejen sagt att problemet ligger i. Kör ett tptest igen och det visar lite drygt 5mbit. Just nu känns det som att det är bättre med 5 och ha internet än att ha ungefär 12 och inget nät.

Nu har jag alltså dubbla kundtjänstsamtal att ringa, dels till Geab om ersättning för datasupport eftersom telefonen gjorde att blåtanden på datorn dog och dels till BBB om att jag har haft strul med mitt internet i ett år för att dom skickat fel modem till mig. Undrar när jag ska orka ringa dessa samtal Just nu känns det som att jag inte kommer ringa några andra än kompisar om ens det.

Idag väntar ett besök på verkstan och hämta bilen. Senare ska jag på middag, hoppas det bjuds nåt gottigt!

Dagens Jonil: Computers are like air conditioners, they stop working when you open windows.



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"På Alla hjärtans dag firar man hjärtat. Alla är glada för utan hjärta kan man inte leva. Hjärnan är inte glad, den är högst uppe och den firar man inte. Man kan leva utan hjärna, tokiga gubbar och fulla människor gör det. Men hjärta måste man ha."
Lydia, 7 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2006