Lördag

Ursäkta, jag har faktiskt inte hunnit med att skriva här. Har ni saknat mig?

Jag, syrran och Iza åkte norröver i onsdags. Från avfärd och tills nu har det varit fullt upp i stort sett hela tiden. Vi började lite lätt med att krossa micron innan vi ens startat, den hade hamnat lite för nära dörren och när vi stängde dörren så gick glasrutan i fyra miljoner bitar.

På väg ut från Stockholm så ser vi en jäkla massa polisbilar med blåljusen på så vi fick på P4 på radion för att höra om nåt hänt. Det som hade hänt var nåt rån, en himla tur att vi åkte när vi gjorde för annars hade vi nog inte kommit fram. Polisbil beskjuten och då blir det alltid värsta pådraget.

På den bra vägsträckan vid Gävle så var det vägarbete, eller inte bara där utan på många ställen, men just där vid Gävle så är det ju så himla bra väg. Bara för vägarbetet så kunde man bara köra hälften av den normala hastigheten där.

Trots polispådrag och vägarbeten så kom vi fram till slut. Syrran hade förberett resan med att köpa ett flak öl, när vi kom fram var det sju kvar Alltså, det var bara nio från början och jag hann med att få i mig två stycken i bilen när jag bestämt att syrran skulle köra resten.

När vi kom fram så såg vi att KI varit här och klippt gräset. Det visade sig att han inte bara gjort det. Han hade eldat i spisarna så att det inte skulle vara rått när vi kom. Gulle!

Vi skulle hämta vatten och hittar dunken i hallen MED VATTEN I!!! Det känns inte som att Mamma skulle lämna en dunk med vatten i när hon lämnade i höstas, det hade hon heller inte gjort, KI hade minsann varit och hämtat vatten till oss också!

Vi kompletteringshandlade två flak öl, dessa flak är också slut. En väldig åtgång på pilsner! Vädret har varit hur bra som helst, vi var inte riktigt förberedda på det utan trodde det skulle vara halvkallt och halvgrått. Strålande sol hela tiden! Vi har, utan att sola, lyckats bränna oss ganska rejält. Syrran är dessutom en sån som typ aldrig bränner sig i solen. Så sammanfattningen blir: Ju mer sol det är ju mer pilsner går det åt!

Vi har fått tag i en glasmästare som fixar micron så den är klar på måndag. Hela det projektet är ju en historia för sig. Tar den sen. Vi har varit hos grannen och skulle kolla att duschen var igång, det var den inte och grannen var i Stockholm. Så småningom fick vi av oss själva igång pumpen till duschen men inte varmvattnet. Det är också en historia för sig.

Sen har jag typ bott på gräsklipparen också. Vi bestämde att vi skulle utöka gräsmattan lite så nu är den en fotbollsplan större ungefär. Ni som varit här eller sett bilder förstår säkert att jag kommer hålla på med projekt klippa gräs största delen av sommaren. Bara att åka runt och klippa på de platta och lätta ställena tar ju en halv dag och det tar jättelänge när man ska utöka gräsmattan för där utökningen är så är det massa kotuvor och buckel och elände. Jag har lyckats köra av lite skruvar på gräsklipparen så att knivarna sitter lite löst, jag råkade köra över två tegelstenar som kom fram under gräset. Som tur är så har KI lovat att hjälpa till att fixa det.

Men nästa år, då är det nog platt och bra även där.

Nu blev det sådär långt igen och ändå har jag inte berättat alla historier om micro och dusch Jaja, ni får höra det sen! Åver änd aot!



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"Politiker tänker lite mer än vanliga människor. De tänker ungefär en halvtimme om dagen."
Gisle, 8 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2006