Onsdag, Sveriges nationaldag

Igen så har jag inte hunnit med. Jag förstår inte att det är så fullt upp här trots att vi egentligen inte gör något.

Micron funkar nu! I lördags så satt jag och syrran och gissade lite på hur glaskillen såg ut. Vi trodde att han skulle vara kort och tunnhårig, ha keps och mustasch. Vi hade alla fel, han var för lång och hade för mycket hår och för lite mustasch och keps.

Nytt glas i micron kostade hundra spänn. Han lämnade inga garantier. Han har satt i bilglas i micron och sa att vi kanske inte ska stå rakt framför micron när den är igång på grund av strålningen. Härreguuuud liksom!!!! Men micron funkar och maten tinar däri.

Vi har återigen kompletterat med lite öl och alla ölen är slut. Jösses!

Det som gått mest denna vecka är öl tror jag. Det har i och för sig gått en väldig massa toarullar Både jag och syrran brukar använda maxirullar hemma men här så har vi drämt till med en bal billigt papper och rullarna tar slut ungefär hela tiden.

Mat har gått åt också, jag tror vi handlat för två tusenlappar på Ica. Tur att jag hade packat mina småpengsrör och växlade in allihop på affärn på byn. Cigg har jag köpt varje gång jag varit på affärn och ändå så har jag nu ciggbrist, helt galet, jag har ju liksom inte köpt ett paket åt gången utan tre. Det är nästan en hel limpa på bara en vecka

Vädret har fortsatt att vara hur bra som helst!

Jag har bränt mig lite mer trots att jag varje dag smörjt in med massor av solskydd. Just det, smörja till huden har det gått åt mycket av denna veckan också. En tub med ACOs fuktkräm har nästan tagit slut plus syrrans flaska med lotion.

Jag har fortsatt med gräsklipperiet. I måndags så tvärdog hela klipparn och jag trodde att batteriet var slut. Fick reda på av KI att det gick att starta med hjälp av startkablar och bil. Vi hade inga startkablar men det hade Larsson sa han. Lite senare så kom Larsson upp till oss med en batteriladdare. Han hade packat så himla fiffigt och bara fått med sig en startkabel.

Vi fick ändå inte igång gräsklipparn så KI fick ha jourutryckning än en gång. När KI kom hit så var det ju nästan så att jag skämdes, det som hänt var att den röda sladden på batteriet inte var helt fastskruvad, den hade skakat loss lite och det räckte för att den inte skulle starta.

KI trodde att jag som vanligt var förberedd med lite verktyg så han hade inte med sig några. Jag har just denna omgång inte tagit med ett enda verktyg eftersom vi bara skulle vara och inte göra nåt. Jag hittade en tång i skafferiet och en i spikboden och då kunde KI få fast sladden.

Idag har vi haft Greta här på middag. Sill och potäter blev det. Jättegott och det passade bra nu när det är så varmt också.

Vädret är ju som sagt helt otroligt bra för att vara så tidigt. Här om dagen så var det repotage från ett apotek på radion. De frågade en tjej vad hon skulle köpa och tjejen svarar: Jag står här med en tub med solskyddsfaktor 20, men 40 skulle nog vara ganska skönt.

Jag tycker att den kommentaren beskriver väderläget rätt bra.

Jag är helt slut efter den här veckan och det ska faktiskt bli skönt att komma hem och få vila lite! Imorron är det hemfärd!

Jag ska försöka titta lite på bilder som jag tagit och kanske eventuellt visa er några. Det har jag inte ens börjat med här, att skicka upp bilderna hit via modem tar ju alldeles för lång tid så det har inte känts nåt vidare kul att försöka få till bilderna ens.



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"Det bästa med sommaren är att man slipper gå i skolan. Man går i skolan för att lärarna ska ha jobb. Det värsta med sommaren är myggen som sticker stora hål i kroppen på dig."
Johan, 8 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2006