Torsdag

Lite läskig dag idag. Jag skulle träffa läkaren som ska skriva mitt läkarutlåtande till f-kassan. En läkare jag aldrig träffat förut och han kommer ha slutat innan f-kassan gjort klart sin utredning. Inget vanligt pysselbesök alltså.

Jag trodde det skulle bli ett lätt besök. Men läkaren, som visade sig vara en riktigt bra en, hade faktiskt läst i min journal och frågad om mycket saker som var rätt jobbiga att berätta om. Fick dessutom höja medusindosen och den ska förmodligen upp till det dubbla mot nu.

Efter pysslet gick färden hem till Missan. Där är det flytt på gång så jag och Cajan skulle hjälpa till lite. Dessutom skulle Missan titta lite på mitt hår. Dammsugare, skurhink och kläder skulle flyttas. Cajan tar ju allt så det var inga problem! Cajan är jäkligt mycket större än man tror när det gäller att lasta.

Missan rationaliserade bort kläderna och tog istället med sig en tapetserare! Tapetseraren visade sig vara en mycket trevlig människa. Fick minsann lära mig att det inte heter muppigt utan det heter bögigt. Bögigt men absolut inte gayigt.

Tapetseraren lämnade tillbaka sin digitalbox idag, trött på att betala 700 spänn varje månad. För att göra det hela lite tråkigare så fick han betala 150 spänn för att skicka den Härreguuuud liksom!!! ComHem hade han haft, och jag som gnäller på CanalDigital.

Som ni vet har jag CanalDigital som tvkanalsleverantör. Mest för att kunna se regionala nyheter när jag är på landet. För detta betalar jag dryga 3000:- om året. Det känns som att det räcker med den kostnaden och att jag inte vill ha något tvillingkort. Så, för att lösa det hela och kunna se tv både på landet och hemma blir det en hel del pillande för att få det att fungera. Satt med S-J igår och försökte begripa hur fasen man gör. Jag fattade ingenting men det hela resulterade i att jag nu kan lämna kortet på landet så Mamma kan se tv när jag åker hem, och även jag kan se tv när jag är hemma.

Igår fick jag sms från systersonen att han och hans band spelar idag. Syrran hade inte fått nåt sms om det JPH fick skippa middagsplanerna och åka med! Systersonen och JPH har funnits i varandras liv typ hela tiden sen systersonen var 5 år. Jag har aldrig sett honom lira och inte heller JPH. Spännande, spännande.

Jag hade tänkt att ta en vila på nån timme mellan Missan och systersonens spelning. Det hann jag inte med. Tapetsering och sängmontering tog betydligt längre än vad jag hade trott. Får väl se hur fin form jag är i imorron när jag ska ha tvättstugan!!!

Just det, låsbytet. Låset passade ju självklart inte av sig självt. Syrran hade ju med sig yxa så det blev yxning i dörren, sen var det en kvistjävel i dörren så borrmaskinen åkte fram! Jag kände när vi stod där i trappen att Pappa skulle varit väldigt stolt över oss, att vi bara klarade av det! Såhär såg det ut när vi höll på som bäst, tyvärr finns bara bild på yxningen och inte på borrmaskinsanvändandet:

Låset kom så småningom på plats och hela trappen var full av träflisor. Men det blev bra! Låset sitter till och med fast bättre nu än vad det gamla gjorde. MrT är glad över att få nycklar så att han kan överraska! Precis vad jag hade hoppats på, överraskningsmomentet alltså



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"Man kan bli blind av kärleken. Det är för att man tycker så mycket om någon att man bara inte orkar titta på den personen med en vanlig blick."
Pernilla, 8 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2006