Fredag

Hemma igen!

Alltså, igår så badade vi med en bäverunge nere vid stranden, idag var den inte alls där. Jag var bara tvungen att bada innan jag åkte, sååå soligt och fint och all hemlängtan var helt borta.

Hur som helst så åkte jag framemot eftermiddagen. Packade som sjutton, jag hade lämnat massa saker när jag åkte hem förra gången eftersom jag då åkte tåg. Fick med allt....tror jag....

Ringer upp Lund, hon har haft lite otur när hon ringt senaste gångerna, har det inte varit det ena så har det varit det andra liksom. Vi surrade om allt och ingenting och bland annat om att det kostar 2000:- att köra 60 på 50-väg. Hon vet, hon hade fått en sån lapp. Allt var bra med henne och barnen och Cajan tuffade på i 123 km/h.

Nu när jag är van vid att få höra RadioJämtland hela dagarna så var jag jäkligt besviken på alla P4-kanaler som inte är Jämtland. Bytte till skiva och lyssnade på Prosten-skivorna istället. Tur att jag har de skivorna så att man alltid har något kul att lyssna på i bilen.

Pratade med MrT några gånger. Han var på fem-kamp på Grönan och sen då ätning på Tyrol. Han kom sist i alla grenar sa han, men han skulle vinna hela skiten för pilslängning skulle vara med sen, MrT är gammal dartslängare. Vi sa att vi skulle höras senare och att han kanske kunde åka hit efter firmafesten. Jag tror inte han anländer hit utan han kommer nog åka hem.

För en gångs skull körde jag faktiskt inte så fort. Höll typ 90 där det var 90. Tråkigaste delen på resan, innan Uppsala, där tog jag det lugners som aldrig förr. Jag blev helt chockad över mig själv faktiskt!

Sen så när jag närmar mig ElStokkhålmo så får jag punktering! Härreguuuud!!!! Jag har aldrig fått en exploderande punktering i hög fart nånsin i mitt liv. Tur i oturen så var det på högerfram som däcket smällt så jag slapp i allafall att stå mitt i trafiken och byta däck. Jag har aldrig nånsin bytt däck på Cajan, knappt kollat luften.

Första problemet, hur fasen vecklar man ut en varningstriangel???? Det gick till slut bra och jag knatade iväg med den en bit bort, inte alls så långt som man borde men i allafall.

Nästa grej är att få ut reservhjulet som ligger under all packning. Det gick rätt bra. Men sen kommer det stora problemet, själva domkraften hittar jag inte!!!! Härreguuuud liksom!!!! Skulle jag behöva ringa efter hjälp??? Till slut så hittar jag den jävla domkraften instoppad på dumt ställe, säkert en man som har kommit på domkraftsplaceringen!

Jag fick loss däcket och det var så jäklans varmt att det knappt gick att ta i. På med reservhjulet. Meh, självklart så var det typ ingen luft i det!!!! 20-30 km/h till närmaste Statoil. I med luft och sen ringde jag syrran. Kände att jag inte ville vara själv när jag åkte resten av vägen hem.

Allt gick bra och hem kom jag. Hade tänkt att inte säga nåt till Mamma om punkan men kom på att jag kanske måste ringa och säga att jag faktiskt kommit fram. Hon lät inte orolig, hoppas att hon inte var det heller för allt gick ju skitfint!

Syrran har lovat skjuts till affären imorron, jag är lite skärrad angående Cajan och vill inte köra han innan han fått nya däck på måndag. Mjölk till kaffet imorron bitti har jag, förberedde mig och handlade på byn, jag kommer som vanligt att klara mig helt över förväntan!

Nu måste jag försöka se till att bli lite ren, svart om både händer och ansikte efter däckbytet. Imorron är förhoppningsvis en lugnare dag!

Pöss på er!



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"I svåra stunder, när alla föräldrar är emot en, kan det vara bra att ha syskon."
Matilda, 6 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2007