Tisdag

IzanFlizans födelsedag!

När man är här så lyssnar man på radio, och bara RadioJämtland. En av deras reportrar, Marcus Frånberg, var ute och provgick nån ny väg och berättade att det gick att göra skrikljud med skorna på den. Han levererade skrikljud så alla skulle höra och Iza blev helt totalt galen på hans skor! Skällde som en galning och trodde det var busar utanför. Izas matte som berättat för oss att när hon blir tre år så blir hon vuxen och lugn, vet inte vad jag ska tro om det riktigt.

För länge sen så har vi bestämt födelsedagskalas med bönderna. Det blev tyvärr inställt då FruBonde låg hemma i magsjuka, nåt vi inte vill ha. Jag hade även bjudit in vår skogsinspektor på en fika eller liknande via mail men inte fått svar. Vi har ju världens bästaste skogsinspektor för han ringde och grattade hunden!

Här ute i spenaten så har vi en hel del djur runtikring, vissa vildare än andra. Vi har försökt lära Iza att gå till skogen och bajsa, nåt som inte gått nåt vidare, hon skiter helst på vägen. Men, syrran hittade okänt bajs på vägen ner till sjön och passade på att fråga skogsinspektorn om vad han trodde det var för sort, allt inspirerat av Jonas Leksell och hans Myror I Brallan som hade inslaget gissa bajset. Räv var det vi fick till svar.

Vi fick också lugnande besked om alla dessa björnar som vi tror springer omkring här. Inspektorn sa att inte behövde man vara rädd för björn nere på gården heller, björnar håller till i skogen. Tydligen så är inte vår väg ner till sjön heller nån skog. Känns säkert!



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"Ibland är statsministern på resa, och då kan man använda en autopilot att styra landet med under tiden."
Markus, 7 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2007