Torsdag

JPH och jag hade ett seriöst samtal om hemmet. Trivs man i hemmet eller inte? JPH känner att hemma är enda stället han är riktigt avslappnad på, jag trivs för det mesta i mitt hem men inte alltid. JPH sa en enorm sanning, att jag är i harmoni med landet, synd att det ligger så långt bort så man inte kan åka dit bara över helgen. Eller kan å kan, men man åker inte dit på en helg. Sen började JPH undra varför jag bor i Stockholm när det är på landet jag trivs, det kan man ju undra.

På landet är allt enklare på alla sätt men också svårare. Vi har el och telefon men inget vatten indraget. Utedass. Pump på gården. Men det som är lite halvjobbigt är att jag saknar Majsan så enormt när jag är där. Det var hon som rulade på landet!

Vårt badrum på landet när vi var där nu senast, i baljan, som är mindre än 70cm på längsta stället, badade min syrra om mornarna :

Observera att vi har ett hundkoppel liggande i själva badhinken, det är inte helt ovanligt att man behöver ett hundkoppel när man håller på med morrontoaletten sörrni!

Här är Iza ute och leker med ett mindre träd när vi var upp på skogen, hon blir helt galen när hon leker med pinnar modell större, skäller, ylar, gnyr och är skitarg på pinnen:

Igår var vi på bilverkstan och lämnade in syrran bil, när jag parkerade hamnade jag nära en primera, en sån jag har kört omkring med förut i 8 år, jag fick lite saknadskänslor och letade upp den jag har åkt i. Ringde upp han som har den och frågade om bilen och sen när han berättat lite om den så sa jag att jag faktiskt kört den där bilen i nästan alla mil den gått. Han skrattade lite och nu idag ska jag åka till honom så han får se Cajan. Egentligen vill jag ha en sån som Cajan, dvs kombikupé, primeran är en sedan och dessutom automat så den drar mer soppa. Får se hur det går med Fajjlurans bilaffärer, förmodligen så går det som vanligt helt åt skogen!

Idag är det pysselkillen på eftermiddagen också, får se hur det går om jag över huvud taget kan koncentrera mig på nånting. Och nåstans där emellan så ska vi hämta syrrans bil också. Tur jag är klar med dagboken i allafall!



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"Det värsta med sommaren är värmen. Ibland är det så varmt att öronen smälter. Då hör man inte vad föräldrarna ber en göra."
Mattias, 8 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2007