Onsdag

Det här med min tvlåda fortsätter. Igår fick jag en väldigt bra fil av Zhopa men har ännu inte bestämt om jag ska använda den på heltid, men provas ska den!! Tack för den Zhopa!

Jag och T hade en diskussion igår, jaa, det är sant, en diskussion och inte bråk!
Först så föreslog jag att vi skulle äta tacos idag och han tyckte vi skulle bestämma det idag, jag blev lite sur, jag måste ju ta fram ur frysen igår om det ska hinna tina tills idag. Till slut så ringde jag honom och sa att jag tagit fram ur frysen, jag kan äta tacos själv liksom.
Sen så passade jag på att fråga vad han gör måndag morron. Anledningen, jag ska till ortopeden på sjukhuset då.
Min tanke: Jag frågar i god tid så fixar det sig nog. Dessutom så kunde han ligga och sova till tolv på dan igår så på förmiddagarna har han nog inte så mycket att göra.
Hans tanke: Ring inte bara mig och be om hjälp för jag måste jobba, ring andra kompisar.

Till slut så förstod jag hans tanke, han tog sig tid och berättade vad han egentligen gör när han jobbar. Och, det bästa av allt, han förstod min tanke! Det kom även fram att han tror att jag bara känner folk som har bil och körkort som är lediga på vardagarna, det gör inte jag, jag känner inte ens speciellt många som har bil

Jag tror mest att vi båda två mår lite halvtaskigt över att det varit sån enorm sexbrist senaste tiden. Vad han tror vet jag inte men hoppas på att det är ungefär samma.

Idag fick jag lite inspiration av syrran att ringa ett samtal, till Folksam! Det jag skulle göra var att anmäla olycksfall för det här med knät. Jag är i chocktillstånd! Efter samtalet, som tog 10 min inklusive telefonkö, så blev resultatet att jag får 820:- in på mitt konto för utlägg för läkarbesök. Behövde inte vänta på papper och behöver inte skicka in några papper! Efter det här med källarärendet så blir man ju helt förvånad över att det går så lätt att prata med dem.

Jag frågade också hur det blir med ersättning för resa, den här olyckan orsakar ju en extra resa på dryga hundra mil, men det kunde jag inte få. Reseförsäkringen som jag har kickar in efter 72 timmars bortvaro från hemadressen och så länge hann jag inte vara borta. Så nästa gång jag åker bort från min hemort tänker jag inte göra någonting som kan orsaka skada förräns efter tre dar, bara så ni vet, inte hämta ved, inte bada, inte använda spis.

Eftersom jag redan är sjukskriven så kan jag inte få ersättning för sjukskrivning orsakad av skadan, jag är ju redan sjuk liksom. Men istället så hette det något annat och det kommer ske sedan när jag får kasta krycksen, då ska jag återkomma och berätta att jag kan gå av mig själv. Då kommer Folksam begära in journaler och sånt och beräkna ersättningen, tydligen så är ersättningen fasta belopp på nåt sätt och lika för alla. Jag är glad om jag får 2000 spänn till sopparäkningen, vi får se hur det går!



citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"Om man gifter sig med fel äkta man får man skilja sig och då visar det sig att mannen var oäkta."
Anders, 6 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008