Fredag, Sveriges Nationaldag

Kvällen igår blev inte riktigt så lugn som jag hade tänkt mig, istället så cyklade jag iväg och mötte upp syrran och Mio. Planen var att jag tar cykeln så att jag spar på fötterna, eftersom blåsorna inte har läkt än, och dessutom så är cykling bra träning för knät. Det här med cykeln visade sig vara totalt onödigt eftersom jag cyklade i fem minuter och resten gick jag och ledde den.

Målet igår var en hundgård, det går ju inte att släppa en ny bekanting lös hur som helst. Mio kunde inte riktigt det här med pinne och boll lika bra som Iza, men han var glad ändå!

Här är min nya fotomodell:

Innan hemgång så hade vi lyckats köra slut på Mio. Vi konstaterade att det är betydligt lättare att köra slut på Mio än på Iza.

Bara för att jag skulle få känna att cykeln var ännu mera onödig så gick syrran med mig hela vägen hem, tog den vägen liksom. Jaja, jag tror det är bra knäträning att gå och leda en cykel också.

På vägen till hundgården så stannade vi en gång och rökte på en parkbänk, efter den ciggen så kollade jag papperskorgsfrekvensen. Vi kom över två tredjedels väg till målet innan jag såg en. Däremot, sista biten så fanns det papperskorgar oftare, inte mindre än tre stycken på bara en liten bit. Det pratas om att man inte ska skräpa ner i naturen, va fasen, sätt upp lite papperskorgar då!!!

På vår prommis igår så märkte vi att det inte ens finns papperskorgar vid parkbänkarna. Sannolikheten att det blir skräp är väl just vid bänkarna, eller? Ta en glass, en öl, en macka, en dricka. Speciellt glasspapper vill man ju ofta slänga efter som det lätt blir lite kladdigt.

Eftersom jag kollade speciellt vid alla bänkar efter papperskorgar så hittade jag ett par leopardsolglasögon till syrran. Sketaschnygga! Matchar dessutom hennes leopardmascara!

Jag tycker det borde finnas en papperskorgskarta över parkvägarna här i södra delarna av Stockholm. Hundprommisar kan bli en ganska äcklig upplevelse när papperskorgarna uteblir.

Om man tar en promenad med hund via Östberga och ner på Årstafältet och bort mot MartinOlsson, då måste hunden bajsa på rätt ställe! Det är så himla urdåligt med papperskorgar nere på fältet, en del hundägare blir trötta på att bära på den stinkande bajspåsen och slänger helt enkelt hela påsen på gräsmatta eller i nån buske, då hade det nog varit bättre om bajset fått ligga kvar utan påse.

Idag minsann, då jäklar ska jag ta det lugners! Inte göra mer än nödvändigt och inte ens det.

Kommentarer om ovanstående kan lämnas på Filurans kajplats.



citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"Bukspottkörteln sitter i baken och har till uppgift att skicka upp spottet."
Krister, 7 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008