Tisdag

Jag har ringt till facket.

Den jag fick prata med upplyste mig om att jag skulle få en blankett hem och fylla i. Blanketten ska kopieras och skickas in varje månad sålänge som jag har sjukersättning. Hon frågade hur länge jag haft sjukersättning och det visste jag inte men jag vet att jag varit sjukskriven sen maj 2001 vilket jag sa till henne. Hon sa också att jag måste anmäla mig till arbetsförmedlingen, nåt jag inte riktigt förstod eftersom jag inte kan jobba, så skulle hon koppla mig till nån men då kände jag att jag skulle bryta ihop och få värsta paniken. Men, framsteg, jag klarade att säga det till henne innan jag fick nån panikattack!

Efter detta så kände jag att jag måste ringa Edna, min klippa i f-kassa-djungeln. Då säger hon att eftersom jag varit sjuk i över 5 år så har jag ingen a-kassa, om jag mirakulöst skulle bli frisk och arbetslös. Jaha, då ska jag ringa till nåt annat nummer hos vårat fackförbund och fråga varför jag betalar till a-kassan, något jag tydligen gjort helt i onödan i ungefär två och ett halvt år. Först så får jag fel nummer av Edna och kommer till en fax. Ringer tillbaka till Edna och får rätt nummer. Ringer upp och får veta att de hade stängt. Ringer tillbaka till Edna igen och bryter ihop helt.

Har även pratat med syrran i telefon idag, vi skulle ju till optikern idag. Medans jag och syrran pratar i min hemmatelefon så ringer min hemtelefon???? Men liksom hur? Jag pratade ju redan i telefonen. Har jag två linjer? Det stod ingenting på nummervisaren. Varför ringde det och kunde jag ha svarat på det som ringde? Jag begriper mig inte på det här med ip-telefoni.

När klockan blev så att facket skulle öppna så ringde jag upp där, på det rätta numret som jag fått av Edna. Får prata med en hon som pratar väldigt dålig svenska men det gick att förstå. Då säger hon såhär, jag kopplar dig till den du pratade med förut idag. Blev kopplad och frågar då varför hon inte kunde upplysa mig om det här när jag pratade med henne tidigare. Hon började förklara och förklara och lät ungefär som tjejen i 3-reklamen, "jag vill bara att det ska gå foooooortare", och jag kände att jag fick panik och försökte andas och stoppa det och säger till henne att jag är sjuk och att jag inte klarar det här. Tyvärr förstod den tanten inte det så det slutade att jag bröt helt.

Sen så skulle jag då iväg till optikern. Skitbra att jag hade grinat som fasen med linserna i ögonen. Optikern skulle titta på hur linserna satt i ögat när jag haft dom i ett längre tag, det där med att man grinat i två av fyra timmar var kanske inte helt beräknat. Hur som helst så satt linserna alldeles utmärkt!

Efter detta så gick vi på Classe och jag småshoppade lite, bland annat cd-skivor som jag nu inte haft på flera dar och saknat just bara därför. Jag har förut köpt några blanka skivor, helt utan tryck på ovansidan, de fanns tydligen inte längre. Bara för att jag gick och letade efter det så glömde jag bort att jag skulle köpa några tomma dvd, jaa, det är som vanligt, det mesta blir fel.

Sen åkte vi hem till Mamma för att visa upp våra nya glasögon. Mamma tyckte att vi köpt snygga bågar båda två! Fast, mammor är väl lite partiska när det gäller att tycka om sånt tror jag.

Resultatet av dagen: Jag är helt slut, har ont i huvudet, är jättetrött, känner mig övergiven...men jag är glad över mina nya glasögon!

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Jag vet att Martin på fritis är kär i mig. För när jag säger "SLUTA" så lyssnar han."
Stine, 7 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008