Fredag

I mitt kylskåp finns alltid ketchup, flora och nån form av sylt. Det låter ju himlans fattigt men det brukar finnas mer än så i kylen men de tre varorna finns hela tiden. Igår när jag skulle ta en macka, jag fick med mig jättegoda valnötsfrallor från Mamma, så är floran slut! Jag tror aldrig att det har hänt förut, alltså inte en gång sen jag flyttade hemifrån. Kan ni förstå vilken chock det blev?

Mackan hade jag tänkt äta för att efter det kunna bestämma mig om jag skulle läsa eller skruva byrå. Lund ringde precis efter denna chock och hon tyckte helt klart att jag skulle skruva byrå. Jag var inte säker, jag hade ont i händerna så jag lutade mer åt läsning. Det slutade med att jag mest gick runt här hemma och fick inte ett skit gjort.

Till slut så fick jag i allafall in den ena av byråkartongerna till sovrummet, jag tänkte mest öppna för att kolla beskrivningen. Öppnar lådan och hittar beskrivningen. Ikea är minsann väldans pedagogiska i sina förklaringar, har dessutom bilder så att alla kan förstå.

  • 1. Bilder på vad man ska använda för verktyg. Skruvdragare saknas, helt klart.


  • 2. Hur man ska bära. Inte bra att bära ensam, nåt som jag och syrran redan kom på när vi var på ta-själv-lagret. Det var ju därför vi bara tog en byrå istället för två.


  • 3. Man ska inte slänga ner kartongen på golvet utan på en matta. Där missade vi nåt, vi slängde ner den ena kartongen i backen när vi tog ut den från bilen.


  • 4. Om det blir problem kan man ringa till Ikea. Det känns som att jag, vid problem, har många ställen att ringa innan jag anlitar Ikeas telefonservice.
  • Det känns bra att just det där om hur man bär och att man ska lägga kartongen på en matta finns inuti förpackningen så att man hinner göra alla fel innan man öppnar kartongen och får reda på hur det ska gå till.

    Sen kan jag ju bara säga att faan vad det dammar i mitt sovrum nu när det flyttas runt saker och öppnas kartonger där. *astmachock*

    Trots astmachock och en säng som nu känns som en sågspånshög att ligga i så blev byrån klar. Nu är det bara att ge sig iväg till Ikea för att inhandla en till. Eller en och en halv. Jäjä, ni får se bilder sen när jag är klar om några månader eller år. *känner mig enormt snabb*

    Idag har det mest känts som att soprummet ligger åt helvete för långt bort! En och en halv garderob står sönderplockade i hallen. Det är inte bara tungt utan otympligt också, otymligt trots att jag har sågat isär garderobsdelarna. Eller alla delar är inte sågade, bladet i sticksågen gick av och jag har inget nytt hemma.

    Syrran och Izas matte åker idag på kryssning till Åland, kanske att jag ska bjuda in dom på öl och soprum imorron?

    Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



    citat från "barns tankar om kärlek":

    "Det syns på folk när de är kära. För de går nästan på varandra."
    Malene, 8 år

    föregående dag
    nästa dag


    © filuran 2009