Fredag

Idag har Greger namnsdag och i bondepraktikaalmanackan står det: Så som vädret är på Gregersdagen, så blir det i 6 veckor. Här har det varit mest grått men solen har tittat fram, vi får hoppas att Greger mest hade namnsdag när solen tittade fram.

Idag ringde farbror doktorn för sista gången. Det var hans sista dag idag. Härreguuud, hur ska det gå nu??? Jag hoppas att det kommer en läkare efter honom som är lika bra eller kanske till och med bättre. Idag var det ett väldigt räknande med tabletter och recept för att det skulle räcka tills nästa läkare börjar.

Planen idag var att, för det första åka till apoteket för att hämta medusin. För det andra så kände jag att jag ville shoppa lite och funderade på om jag skulle åka till Eko. Eko är en rolig affär som har det mesta, ofta billiga på shampo, balsam, hudvård och så vidare.

Jag pratade med C och listade mina göranden för dagen:

min planering för idag ser ut som följer:
-fika klart
-duscha
-vänta på att syrran ringer
-åka på eko och shoppa
-åka på apoteket
-hoppas att slippa åka till fler apotek
-hem till mamma hämta köttfärs
-hem till mig själv och ta ett glas vin

Då säger C:
Men shit.. Ge dej nu...

Jag fortsätter:
-starta köttfärssåskokning
-få igång tvn och titta lite grann på dansen
-se på så ska det låta via nätet i pausen
-sen är förhoppningsvis köttfärssåsen gudomligt god och klar för att förpackas

C konstaterar att:
Sen är klockan läggdags...

Jag fortsätter lite till:
under tiden har jag tänkt att tvättmaskinen ska snurra några vändor också

C. säger:
Fullt upp mao..

Egentligen så låter det ju helt sjukt med allt jag listade men allt utanför hemmet gjordes i ett svep, allt låg ju på vägen. Köttfärssåskokningen skötte sig själv när jag väl skurit till det som skulle vara i, just idag behövde jag bara skära upp lite lök. Vinet och dansen, att slappa på soffan är ju sååå jobbigt.

Igår när vi var och handlade så blev jag helt uppspelt över att det fanns korvbröd i 10-pack och dessutom korv i 10-pack! Äntligen går det jämnt upp! Tyvärr så förstod jag mig inte på att utnyttja detta utan gjorde iordning tre korv med bröd till middag. Idag när jag gick mot köket för att få igång kaffebryggaren så låg det sju oförpackade korvar och sju korvbröd i öppen påse på diskbänken.

Men alltså, tänk om jag kunde sluta med att glömma sånt där, då hade jag haft två middagar till ju. Inte vågade jag mig på att äta korvar som legat framme i rumstemperatur över natten heller, korvbröden hade hårda kanter och kändes inte alls lockande som frukostmacka.

Tur att jag hade bestämt att koka köttfärssås så att jag fick middag idag också!

Såhär såg badrumshyllan ut efter att jag fyllt på den med dagens handling, känns som att jag klarar mig ett tag nu. Och så medusinhögen bredvid:

Det är inte bara jag som har barncitat utan det har även papperstidningarna, denna har HPs syrra hittat:

För övrigt kan jag rapportera att min diskmaskin gick igång och körde hela programmet utan problem idag. Den hade nog bara hicka häromdan. Även tvättmaskinen har gått utan större problem, den hoppade bara iväg när jag tvättade en jacka. Duktiga maskiner!

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Man får lite ont i magen när man blir kär i en pojke. Och så vågar man inte tala om det. Och så vet man inte o han är kär i en tillbaka."
Josephine, 8 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009