Fredag

Igår hade jag ett enormt i-landsproblem. Jag skulle öppna en liter mjölk och den är totalt omöjlig att riva upp, ni vet flärpen där det står "riv ända hit". För säkerhets skull så extravek jag längs den perforerade linjen och det gick inte bättre för det. Tog tänderna till hjälp, då hände nåt i allafall men inte det jag tänkt mig. Istället för att öppnas så drogs det liksom ut en plast mellan paketet och det avrivna. Saxen åkte fram så att jag fick mjölk i kaffet!

Eftersom jag jobbat i fabrik i massa år så uppkommer funderingen: Detta måste vara ett fabriksfel och varför uppstår det? Har maskinen lagt på för mycket plast, eller vad det nu är, på insidan av mjölkförpackningen eller har det blivit nåt fel med svetsen upptill?

Jag hade även ett lite mindre i-landsproblem:

Min lilla Mamma har för flera år sen gett mig en mängd kökshanddukar. Jättefina med broderade initialer, både från min Mormor och såna som min Farmor har sytt. Problemet med handdukarna är att de är totalt värdelösa på att suga upp vatten. Jag har även några kökshanddukar från nån annanstans, de är suveräna att torka med. Nu har jag fått veta varför. De fina handdukarna jag har fått är för lite använda och kommer bli bättre av att användas, hur ofta torkar jag disken liksom???

Mammas idé är då att jag kan ha de som handdukar i badrummet ett tag och att de på så sätt kommer bli mer använda och därmed bättre. Det känns lite jobbigt att torka händerna på såna enormt fina handdukar men jag försöker med det nu.

Var hemma hos Mamma idag och vi kollade fortum.se. Man ska aldrig sluta förvånas, nu stämmer Mammas elförbrukning äntligen!!!

Lite vanliga fredagssysslor har jag hunnit med, snabbstädning av badrummet och lite tvätt. Jag har kommit på att sprayflaskor med städmedel är djävulens påfund. Hur fasen ska man få ut medlet när man knappt kan få händerna att röra sig, pumphandgreppet kändes nästan helt omöjligt idag.

Även det här med hårtvätt är jobbigt, mina axlar och jag är inte helt överens när det gäller att ha händerna uppe i håret. Jäjä, shit happens! Tigerbalsam på axlar och tassar och så på med torgisar, jag räknar iskallt med att vara fit for fight imorron.

Annars så känns denna dag mest som en transportsträcka till imorron. Allsvenskan startar!!!

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Om man ska ha en tjej ska det vara en som tycker om den musiken man spelar. Om man nu alls kan spela."
Lasse, 8 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009