Lördag

Idag så har jag inte gjort nåt förutom att invänta fotbollen. Jag har inte tittat på fotboll på länge, jag tittar ju bara på Allsvenskan och ibland på någon landskamp. Hammarby fick börja borta även denna säsongen, mot Elfsbort till råga på allt. Elfsborg som denna säsongen fuskar och har Ante i mål, va fasen, han är ju Hammarbyare!

Under matchen så hade jag det ansvarsfulla uppdraget att direktrapportera till Thailand. Matchen gick på TV4 och de har tydligen inte nån kanal man kan se överallt sådär som SVT har.

Matchen började bra och Hammarby gjorde mål!! Precis efter halvtidsvilan så fick Boråsarna en billig straff och det blev 1-1. Elfsborg fick en till straff som Poppen räddade och matchen slutade 1-1.

Efter matchen så gav jag mig på matlagning. Kyckling stod på menyn. När jag tog fram kycklingen så hade jag inte en aning om vad jag skulle göra med den. Medans jag tittade på fotbollen så kom jag på att jag skulle fritera den. Jag har aldrig nånsin i hela mitt liv friterat kyckling. Det jag trodde mig ha en aning om var att det i frityrsmeten ska vara ägg, mjöl och kallt vatten. Sagt och gjort, fram med en skål och vispa ihop ingredienserna, självklart helt utan recept som vanligt.

Olja i woken och på med värmen. Vet ni, jag har tydligen en helt dold talang! Fritera kyckling är jag jättebra på!! Ja, de första blev väl sådär men sen när jag fått in snitsen så blev det kanonbra! Inte riktigt som på kinakrogen men väldans gott! Jag är faktiskt lite chockad över mig själv, att få till det så himla bra utan recept och bara på känsla!

Det luktade lite McD här hemma efter matlagningen så det blev mycket vädring. Tur att jag har raggsockor, det blev faktiskt lite halvkyligt med tvärvädring på kvällen.

Jag känner att jag måste bjuda på ett skratt. Nedanstående konversation utspelade sig ganska nyligen:

filuran: pärlepoppen!!!
filuran: jag höll på att drämma in en bil i garageporten idag
filuran: tänkte direkt på dig
popovski: kör bara ja kommer o renoverar har ju tränat nu
filuran: jag tänkte ju så.....
filuran: skulle ha upp syrrans bil från garagenerfarten.....va faan, hon har ju växelgrejs och koppling i bilen....totalt livsfarligt
popovski: *skrattar*
popovski: automat e uuunderbart
filuran: det är ju det
popovski: allt annat skulle förbjudas enl lag
filuran: tänk när jag körde cajan norröver.....skulle svänga in å tanka....jag tyckte bilen gick så jävla illa å sen så började den riktigt protestera.....alltså, fel på bilen mitt i natten strax innan sundsvall kändes inte bra
filuran: när jag sen fick stopp på bilen så märkte jag att femman var i......
popovski: *skrattar*
filuran: till mitt försvar måste jag säga att jag har kört automat sen februari 95
filuran: 96 menade jag

Poppen får heta Pärlepoppen för att han nyligen har kört in i sin garageport, den blev bucklig och han har bucklat ut den till normalform igen. Pärleporten ni vet!

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Jag har skrivit ett kärleksbrev till min kille. Men jag har inte skickat det än för jag har inget kuvert."
Sara, 8 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009